Aktualno

Dubrovnik ostaje bez policijske uprave!

Vlada privodi kraju veliki projekt regionalizacije Hrvatske. Zemlja bi se trebala bazirati na pet regija, no posljednji detalji plana su na završnom brušenju i dogovoru koalicijskih partnera.

Neće se ukidati županije, niti će se dirati u gradove i općine, već se radi o potpuno novom ustroju državne vlasti. Riječ je, kako donosi Vecernji.hr, o preustroju Ministarstva unutarnjih poslova koje bi, umjesto dosadašnjih 20 policijskih uprava koje teritorijalno slijede ustroj županija, trebalo biti organizirano kroz pet regionalnih uprava. Regionalna sjedišta policije po novome bi bila u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Varaždinu. Spomenuti gradovi postali bi regionalna sjedišta policije. Ideja je da cijeli policijski sustav bude efikasniji, jednostavnije ustrojen, upravljiviji i s daleko manje rukovoditelja nego što ih je sada. Prema prvim projekcijama MUP-a, samo bi se na novom ustroju godišnje uštedjelo oko 15 milijuna kuna. Po regionalnom principu već je proveden preustroj Carinske uprave. Neposredni povod za preustroj Carine bio je ulazak Hrvatske u Europsku uniju, no imalo se na umu da će se zemlja morati drukčije organizirati.

Cijeli članak možete pročitati ovdje

Pročitajte još

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Dubravka i Romana pobijedile su rak dojke: ‘Treba naći motiv za život!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija