Aktualno

Dubrovčanin u Splitu postavlja solarne kupe kanalice. A što je s Gradom?

Crijep izgleda identično kao dalmatinska kupa i vjeruje se da će uskoro mnoga gradska središta koja su pod zaštitom biti prekrivena ovakvim crijepovima.

Dok struka u gradu decidirano odbacuje mogućnost postavljanja solarnih panela na krovove unutar povijesne jezgre, Splićani su pošli korak dalje i pokrenuli projekt kojim solarnu energiju privlače putem solarnih kupa. U Dubrovniku su upoznati sa solarnim kupama, s tim novitetom, međutim, smatraju kako je projekt zamjene i prekrivanje kupa preskup. Da stvar bude zanimljivija, projekt solarnih kupa u Splitu provodi naš sugrađanin Matej Stipeljković, koji nam je objasnio kako funkcionira ova tehnologija.

Prvi put u Hrvatskoj instalirana je solarna elektrana u obliku solarnih kupa kanalica pogodnih za instalaciju na objektima zaštićenima kao kulturno dobro.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista koji je od 8. veljače u prodaji.

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak i srijedu?

Dulist

Za Dubrovnik izdano narančasto upozorenje, budite na oprezu zbog vjetra!

Dulist

Lokrum spreman za posjetitelje, za građane ponovno godišnji pokazi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija