Aktualno

“Dubrovčani, zapravo, ne žele autocestu!”

"Dubrovčani, zapravo, ne žele autocestu!"

Ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić ustvrdio je prilikom posjeta Pločama, govoreći o neumskom koridoru, kako je to najpovoljnija i najjefitnija varijanta s kojom su zadovoljni i Dubrovčani, koji zapravo ne žele autocestu, piše Slobodna Dalmacija.

Ministar je dodao kako Vlada kratkoročno odustaje od Pelješkog mosta te kako ne namjerava BiH dati nikakve ustupke u Luci Ploče u zamjenu za prolazak neumskim koridorom.

– Riječ je o sporazumu o naprednom korištenju Luke Ploče koji će sačiniti Vlada BIH, a Vlada RH će sačiniti sporazum o korištenju neumskog koridora – kazao je ministar Hajdaš-Dončić pritom naglasivši da time neće biti ugroženi hrvatski nacionalni interesi u pločanskoj luci.

Inače, ministar Hajdaš-Dončić posjetio je Luku Ploče gdje se upoznao sa početkom izgradnje terminala za suhe rasute terete, ukupne vrijednosti 62 milijuna eura, čija se dovršenje očekuje u svibnju 2014. godine.

Do sada je u sklopu razvojnog projekta luke pod nazivom „Projekt integracije, trgovine i transporta u Luci Ploče“, koji je započeo krajem 2006. godine, izgrađen kontejnerski terminal u vrijednosti 38 milijuna kuna, a završetkom tog projekta Luka Ploče postat će suvremena sredozemna luka s očekivanim prometom između 10 i 15 milijuna tona.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist