Vaše vijesti

I Dubrovčani u Montrealu proslavili Festu svetog Vlaha

Festanjul Ivan Čorić s kćeri katijom na proslavi Feste u Montrealu 2014.

I Dubrovčani u Montrealu su poput ostalih zajednica Dubrovčana i štovatelja Svetoga Vlaha ovaj vikend u dalekoj Kanadi proslavili festu svoga Parca.

Nakon mise i grličanja u nazočnosti Dubrovčana, Hrvata iz drugih krajeva Lijepe naše te brojnih prijatelja Kanađana, festanjuli kapetan Ivan Čorić i odvjetnik Maro Čorić pozdravili su nazočne goste na svečanoj večeri, zaželjevši im dobru Festu i svekoliki blagoslov nebeskog zaštitnika.

Svjesni želje i neprekidne vezanosti za domovinu i rodni kraj, iseljenicima s juga Lijepe naše, svim štovateljima sv. Vlaha te svima koje je Festa zatekla izvan Grada Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik uputila je čestitke dubrovačkog biskupa msgr. Mate Uzinića, gradonačelnika dr. Andra Vlahušića i župnika župe sv. Vlaha iz Stona , don Miljenka Babaića, pa tako i Dubrovčanima u Montreal, koje su pročitane na Festi.

Posve sigurno povuzujući iseljenu i domovinsku Hrvatsku, pogotovo u blagdansko vrijeme,Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik, aktivno i odgovorno pridonosi autentičnosti i svjesnosti o tradiciji, kulturi i utjecaju na hrvatski rod, osobito iseljen.

Na slici: ugledna hrvatsko-kanadska slikarica Katija Čorić sa svojim ocem Ivanom Čorićem

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist