Sport

Dubrovčani predstavljaju hrvatsku košarku u Kini

Dubrovčani predstavljaju hrvatsku košarku u Kini

Košarkaški klub Dubrovnik predstavljat će hrvatsku košarku na turnirima četiri države u Kini gdje će još sudjelovati selekcije Litve, Srbije i Kine, do 19 godina.

Projekt koji je počeo još prošle godine gostovanjem košarkašica ŽKK Ragusa u najmnogoljudnijoj državi na svijetu, nastavlja se nastupom našeg kluba. Vrijedi naglasiti kako je začetnik suradnje kineske i dubrovačke košarke instruktor Hrvatskog košarkaškog saveza i šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik – Darko Kunce.

-Drago mi je što je došlo do realizacije ove lijepe ideje. Ovo mi je peti i najdraži posjet Kini. Dvaput sam bio s juniorskom reprezentacijom Hrvatske, dvaput kao gost i predavač tamošnjeg Saveza, a sada će i dubrovački košarkaši imati priliku upoznati mali dio te prekrasne države. U Kini nas očekuju tri turnira u tri grada i u svakom po tri utakmice. Ukupno devet utakmica. Turneju počinjemo u petak u centralnoj Kini u gradu koji ima “samo” tri i pol milijuna stanovnika, a onda selimo na jug Kine u gradove s preko 10 milijuna stanovnika – ističe Darko Kunce koji će predvoditi dubrovačku delegaciju.

Košarkaški klub Dubrovnik igrat će u kombiniranom sastavu, spoju mladosti i iskustva. Odličnim igrama na nedavnom juniorskom prvenstvu Hrvatske, poziv su zaslužili domaći mladići Filip Vujičić, Petar Koprivica, Niko Stasjuk i Antonio Petrović, a od onih malo starijih iz prve momčadi, putuju Toni Mustapić i Jure Boban. Pojačanja za ovu turneju su Domagoj Vrkić, Krešimir Radovčić, Ivan Perković, Marko Šarac i Marin Mihalić. U stručnom stožeru su uz trenera Darka Kuncu, još pomoćni trener Maro Lučić i fizioterapeut Đorđo Petronio.

Put od Dubrovnika do Šangaja trajat će oko 15 sati, kreće se u srijedu u 18 sati i 30 minuta letom iz Čilipa za Frankfurt, prenose iz KK Dubrovnik.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist