Aktualno

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Koji nas program očekuje ovaj vikend?

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Koji nas program očekuje ovaj vikend?

Četvrti Dubrovački zimski festival otvara se u subotu, a tijekom prosinca, donosi raznovrsne kulturne, zabavne, dječje i gastronomske programe.

Na radost najmlađih, popularni zlatni medo sa Straduna, ove će godine dobiti svoj park u Pilama, a stigla je i prava festivalska maskota koja će sudjelovati u dječjim programima poput druženja s mrazicama, vilenjacima i likovima iz bajki, igara po starinski, pričanja bajki, crtanja Djedu i brojnih drugih programa. Na Stradun stiže i Medova seka i to već sutra, 1. prosinca u 18 sati.

Djeci je posvećen i program u Uvali Lapad, gdje je smješteno klizalište koje će biti otvoreno na teniskim terenima prvog dana festivala, 2. prosinca u 15 sati uz program na ledu koji će prirediti Plesni studio Lazareti. Uslijedit će prigodna radionica izrade božićnih ukrasa i kićenja bora pokraj fontane u Uvali Lapad. Radno vrijeme klizališta na teniskim terenima u Uvali Lapad je svakim danom od 9 do 22 sata.

U večernjem dijelu programa, ispred Dubrovačke katedrale, gdje će ove godine biti smješten adventski vijenac, u subotu će se u 19.30 sati upaliti prva adventska svijeća – svijeća nade, a paljenjem dekorativne blagdanske rasvjete uz Dubrovačku kolendu, čime će zasjati gotovo tisuću svjetlosnih elemenata, u 20.30 sati započet će bogat program Dubrovačkog zimskog festivala. Odmah potom, na Stradunu će u 21 sat nastupiti Gibonni.

Na otvaranju festivala prisustvovat će i Medo, maskota festivala, koji će već sljedećeg dana, biti na dvije nove festivalske lokacije – ujutro u Medovom parku u Pilama, a od 15 sati u Mokošici, koja će ove godine posebno zasjati u blagdanskom ruhu. Nedjeljna popodneva za vrijeme Adventa u Novoj Mokošici bit će obogaćena raznovrsnim glazbenim i dječjim programima na igralištu pokraj caffe bara Kiss. Prve adventske nedjelje tamo će se održati pričaonica prigodnih blagdanskih priča i radionica o sv. Nikoli, a iz Medovog parka u Pilama tamo će veselim XMAS busom stići i Plesni studio Lazareti i Udruga Le Petit Festival du Théâtre, nakon čega će, u 17.30 koncert održati dubrovački bend Teatar.

Nedjeljno jutro u Gradu bit će u znaku klapske pjesme, koja će se od 10 sati ujutro u izvedbi klape Kaše, pronijeti od Brsalja, preko Gundulićeve poljane, sve do Prijekoga. Navečer će, od 20 sati, u taj đir krenuti Trio Laus.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ UPUTIO SUĆUT OBITELJI ‘Odlazak profesora Benića trajno će osjetiti Dubrovnik’

Dulist

20. ZLATNA PENKALA Bogati kulturni program uz dodjelu prestižnih nagrada za medijske djelatnike

Dulist

NAPUSTIO NAS JE PROFESOR ĐURO BENIĆ ‘Učionice je pretvarao u mjesta istinskog otkrivanja i rasta’

Dulist