Hrvatska

Dubrovački vatrogasci i dalje pomažu na potresom pogođenim područjima

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su tijekom 23. siječnja 2021. godine nastavile s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa. Ukupno su u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz 5 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik.

Ukupno su bila angažirana 94 vatrogasca s 33 vatrogasna vozila, a evidentirane su 64 vatrogasne intervencije.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirano je 26 vatrogasaca s 12 vozila s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 13 intervencija. Na području VOZ Sisak angažirano je 35 vatrogasaca s 9 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 8 intervencija. Vatrogasna operativna zona Sisak bilježi jednu tehnički zahtjevniju intervenciju, a riječ je o skidanju križa sa crkve Sv. Mihaela u Prelošćici koja je uspješno izvršena. Na tehničkoj
intervenciji sudjelovali su vatrogasci iz JVP Sisak.

Na području VOZ Petrinje angažirana su 33 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježene su 43 intervencije.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 23. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9886 vatrogasca s 2585 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11333 intervencija.

Pročitajte još

Plenković na sjednici Vlade najavio poskupljenje plina i struje

Dulist

Velike promjene u pravosuđu, parnice više ne bi trebale trajati desetljećima

Dulist

Međunarodne pošiljke od ovog vikenda možete slati u još 55 zemalja i teritorija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija