Hrvatska

ILTM WORLD TOUR Povećan interes za Hrvatsku među agentima za luksuzni turizam

ILTM WORLD TOUR Povećan interes za Hrvatsku među agentima za luksuzni turizam

Stories – grupacija jedinstvenih luksuznih hotela sudjelovala je u studenom i prosincu prošle godine na najvažnijem sajmu za luksuzni turizam na svijetu ILTM World Tour i predstavila 18 hotela iz kolekcije.
Sajam se inače svake godine tradicionalno održava u Cannesu, a ove se godine prvi puta radi epidemije koronavirusom održao virtualno, a online platforma sudionicima je bila dostupna sve do kraja 2020. godine.
Stories grupacija ukupno je održala 137 sastanaka s agentima iz cijelog svijeta, a Amerikanci, Australci i Britanci najviše su zainteresirani za Hrvatsku.
– Sastanci s agentima bili su izuzetno uspješni, a interes za Hrvatsku je značajan. U odnosu na 2019. godinu, pet posto više agenata je ove godine iskazalo interes za Hrvatsku odnosno 62 posto svih agenata koji su sudjelovali na sajmu. Iako nam povećani interes daje nadu za što uspješniju 2021. godinu, osnovni preduvjet za realizaciju i pokretanje turizma je dobra epidemiološka slika i dostupnost odnosno prometna i zračna povezanost – poručio je predsjednik Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK Nenad Nizić.
ILTM World Tour 2020. spojio je izlagače s agentima specijaliziranim za luksuzni turizam s različitih tržišta; Azije i Pacifika, europskih zemalja te Sjeverne, Srednje i Južne Amerike, a virtualno je okupio više od 2600 stručnjaka iz segmenta luksuznog turizma, uključujući 1200 izlagača, 1300 agenata i više od 100 predstavnika VIP medija, a realizirano je ukupno više od 38 tisuća jedan-na-jedan sastanaka.
ILTM sajam strateški je važan za Stories grupaciju jer je riječ o sajmu na kojem se sastaju predstavnici najluksuznijih hotela na svijetu i najboljih agenata, a Stories hoteli predstavljaju se već četvrtu godinu za redom uz podršku Hrvatske gospodarske komore kako bi se Hrvatska uvrstila na mapu luksuznog turizma.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist