Zanimljivosti

Dubrovački tramvaj završio u parku na Pilama

Na današnji dan, prije 42 godine, poznati dubrovački tramvaj iskočio je iz šina, i s četiri metra visine pao u gradski park na Pilama.

U nesreći je bilo četrnaestero ozlijeđenih i jedan poginuli. Kako nam je rekao Božo Lasić, koji je uz Nika Kapetanića, autor knjige „Dubrovački tramvaj 1910.-1970.“, u toj nesreći poginuo je 56-godišnji Hamdija Ovčina, teže su ozlijeđeni Snježana Zovko, Kate Musladin, Ana Bogdan i Ana Mihaljević, a lakše su ozlijeđeni Zlatko Račić, Obren Milat, Čedo Mičeta inače vozač tramvaja, Martin Prkačin, Anka Knežević i Stevo Korda.

Tramvaj je dugo ukidan prije nesreće, jer zbog svoje sporosti nije bio rentabilan. Ukinut je 20. ožujka 1970., kada je održana njegova posljednja, oproštaja vožnja.  Dubrovački tramvaj je u Dubrovniku vozio od kraja prosinca 1910. do spomenute oproštajne vožnje 20. ožujka 1970. godine.
 
 

Pročitajte još

[FOTO] ZELENA ČISTKA Ronioci iz podmorja Lokruma izvadili 56 kilograma otpada, najviše plastike

Dulist

ZA POTREBE KORISNIKA Prodajom Caritasovih bilježnica s porukama Ljubavi prikupljeno više od 40.000 kuna

Dulist

U Đurinićima – predstavljanje knjiga Stijepa Mijovića Kočana uz glazbu i tematski zalogaj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija