Zanimljivosti

Dubrovački tramvaj završio u parku na Pilama

Na današnji dan, prije 42 godine, poznati dubrovački tramvaj iskočio je iz šina, i s četiri metra visine pao u gradski park na Pilama.

U nesreći je bilo četrnaestero ozlijeđenih i jedan poginuli. Kako nam je rekao Božo Lasić, koji je uz Nika Kapetanića, autor knjige „Dubrovački tramvaj 1910.-1970.“, u toj nesreći poginuo je 56-godišnji Hamdija Ovčina, teže su ozlijeđeni Snježana Zovko, Kate Musladin, Ana Bogdan i Ana Mihaljević, a lakše su ozlijeđeni Zlatko Račić, Obren Milat, Čedo Mičeta inače vozač tramvaja, Martin Prkačin, Anka Knežević i Stevo Korda.

Tramvaj je dugo ukidan prije nesreće, jer zbog svoje sporosti nije bio rentabilan. Ukinut je 20. ožujka 1970., kada je održana njegova posljednja, oproštaja vožnja.  Dubrovački tramvaj je u Dubrovniku vozio od kraja prosinca 1910. do spomenute oproštajne vožnje 20. ožujka 1970. godine.
 
 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ‘Čuvajmo pisce i glumce, jer pisci su Riječ, a glumci Govor’

Dulist

HUMANITARNI BUVLJAK Čak 2424 eura prikupljena za Udrugu Down sindrom!

Dulist

Sportski duh, navijanje, smijeh i radost zavladat će u utorak župskom školom!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija