Zanimljivosti

Dubrovački tramvaj završio u parku na Pilama

Na današnji dan, prije 42 godine, poznati dubrovački tramvaj iskočio je iz šina, i s četiri metra visine pao u gradski park na Pilama.

U nesreći je bilo četrnaestero ozlijeđenih i jedan poginuli. Kako nam je rekao Božo Lasić, koji je uz Nika Kapetanića, autor knjige „Dubrovački tramvaj 1910.-1970.“, u toj nesreći poginuo je 56-godišnji Hamdija Ovčina, teže su ozlijeđeni Snježana Zovko, Kate Musladin, Ana Bogdan i Ana Mihaljević, a lakše su ozlijeđeni Zlatko Račić, Obren Milat, Čedo Mičeta inače vozač tramvaja, Martin Prkačin, Anka Knežević i Stevo Korda.

Tramvaj je dugo ukidan prije nesreće, jer zbog svoje sporosti nije bio rentabilan. Ukinut je 20. ožujka 1970., kada je održana njegova posljednja, oproštaja vožnja.  Dubrovački tramvaj je u Dubrovniku vozio od kraja prosinca 1910. do spomenute oproštajne vožnje 20. ožujka 1970. godine.
 
 

Pročitajte još

Danas obilježavamo Svjetski dan humanitarnog rada

Dulist

Na današnji dan Dubrovnik je postao prvi hrvatski olimpijski grad

Dulist

GOTOVO NEDIRNUTA VIZURA ‘CRNOG POLJA’ Ovako je igralište ispred Pomorske škole izgledalo 70-ih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija