Kultura

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva iznimna recitala

Nakon koncerta Dalmatinskog ciklusa uz nastup Zadarskog komornog orkestea, Pavla Zajceva i Kajanu Pačko, koji se održao 4. listopada u Dvoru, Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva recitala koji će se održati u petak i subotu.

U petak, 7. listopada u 21 sat u Kneževom dvoru nastupa mlada gitaristica Bianka Szalaty.

Bianka Szalaty rođena je 1994. u Poljskoj. Trenutačno se priprema za svoj ‘Konzertexamen’ s Tomaszom Zawieruchom na Folkwang Universität der Künste u Essenu. Magistrirala je na Glazbenoj akademiji Ignacy Jan Paderewski u Poznańu kod Łukasza Kuropaczewskog. Kao solistica nagrađena je na brojnim međunarodnim natjecanjima. Dio je Meninas Dua s lirskom mezzosopranisticom, Ewelinom Koniec za koji transkribira glazbu Leonarda Bernsteina, Benjamina Brittena, Francisa Poulenca kao i Manuela de Falle i Karola Szymanowskog. Održala je solističke i duo koncerte na mnogim međunarodnim festivalima. S 13 godina prvi je put nastupila s orkestrom – Concerto in D Antonija Vivaldija s Koszalinskom filharmonijom; od tada je svirala najvažnije gitarističke koncerte Joaquína Rodriga, Manuela Marije Poncea, Heitora Villa-Lobosa. Zahvaljujući pobjedi na 1. Nürtingen International Online Guitar Competition postala je EuroStrings Artist 2021.

U subotu, 8. listopada u 21 sat u Kneževom dvoru ponovno nastupa pijanist Marin Limić, s kojim je Dubrovački simfonijski orkestar ovog ljeta održao koncert u Solinu.

Marin Limić rođen je 1985. u Zagrebu, a osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Josip Hatze u Splitu. U razdoblju od 1997. do 2003. na domaćim i međunarodnim natjecanjima više puta osvajao je prvu i drugu nagradu. 2003. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Stanetti i L. Pogorelić, ali zbog zapaženih nastupa pozvao ga je cijenjeni klavirski pedagog ruske klavirske metode Arbo Valdama i s njim diplomira 2010. Usavršavao se i na majstorskim tečajevima najistaknutijih glazbenih pedagoga. Širok Limićev repertoar obuhvaća djela baroknih umjetnika i hrvatskih skladatelja. U svojem opusu ima i brojne autorske skladbe. Nastupio je na brojnim događanjima i festivalima samostalno i uz orkestar.


Sve informacije o programu i ostalim koncertima DSO-a možete na pronaći na www.dso.hr, a svoje ulaznice možete rezervirati putem maila sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314.
Kao i uvijek, naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti pri kupnji ulaznica.

Pročitajte još

Kustosica Jelena Tamindžija Donnart u centru umjetnosti CCA Andratx

Mia Njavro Banić

KONAVOSKI VEZ Izložba ‘Konavoski kaleidoskop’ u Zavičajnom muzeju Konavala

Dulist

IZLOŽBA UZ OBLJETNICU ROĐENJA ĐURA PULITIKE ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija