DuList IN

Dubrovačke zidine među 10 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj

Dubrovačke zidine među 10 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj

Iz godine u godinu Hrvatska postaje sve popularnije turističko odredište, upravo zbog njenih prirodnih bogatstava i nevjerojatnih ljepota. Štoviše, njeni živopisni krajolici i impresivne znamenitosti stvoreni su za jedinstvene fotke i nezaboravne trenutke kojih ćete se uvijek rado prisjećati. Među različitim pristupima izrade popisa najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj, blog GetByBus odlučio se izabrati znamenitosti, a ne gradove, zbog čega, kako ističu, na listi neće bit naprimjer Dubrovnik nego Zidine. Kako bi pronašli najpopularnije znamenitosti, koristili su pomoć Google-a, koji je dao početnu listu svih (bitnijih) znamenitosti u Hrvatskoj.

Idući korak bio je definiranje najpopularnijih destinacija, za što su koristili Google recenzije. U obzir je uzeta svaka znamenitost s više od 500 recenzija, čime su dobili popis od 190 lokacija. Nadalje, za svaku lokaciju su na Instagramu pretražili mention na hrvatskom i engleskom jeziku. Na kraju su ih poredali po broju mentiona i na taj način dobili 50 najpopularnijih Instagram destinacija.

Na devetom mjestu našle su se upravo Dubrovačke zidine s ukupno 49,895 spominjanja odnosno ‘mentiona’.

-Kada je grad poznat po zidu, i kada je on uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine, onda taj zid mora biti stvarno poseban. I uistinu je tako. Dubrovačke gradske zidine građene su od 13. do 17. stoljeća i do dan danas čuvaju stari dio Dubrovnika. Nadalje, dugačke su gotovo 2 kilometra i sadržavaju brojne tvrđave, kule te bastione. Uz to, pogled sa zidina je apsolutno očaravajuć – napisali su na ovom blogu.

30. mjesto listo zazuzeo je Lovrijenac s 12,785 spominjanja.

-Tvrđava Lovrijenac poznata je i kao Gibraltar Dubrovnika, a nalazi se sa zapadne strane grada, izvan vanjskih zidina. Osim što je simbol grada, Lovrijenac je i simbol otpora Mlecima. Ova iznimno važna građevina danas je jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubrovniku, a često se koristi i za kazališne predstave. Štoviše, tijekom Dubrovačkih ljetnjih igara, na Lovrijencu se tradicionalno izvodi Shakespearov Hamlet – piše na blogu.

Na popisu je i plaža Pasjača koja je zauzela 37. mjesto uz 8,590 ‘mentiona’ na Instagramu.

-Plaža Pasjača smještena je na uskom pješčano-šljunčanom pojasu u Konavlima. Nema komercijalnih sadržaja pa je savršena za one koji odmor žele provesti u miru i tišini, uživajući u prekrasnoj prirodi i osluškujući šumove mora. Nećemo ju previše hvaliti da se ne umisli, ali ipak moramo nadodati da je 2020. ‘European Best Destinations’ proglasio najboljom europskom plažom – pišu na ovom blogu.

Na listi se našlo još prirodnih znamenitosti s našeg područja pa su tu i Nacionalni park Mljet sa 15272 spominjanja, kao i otok Lastovo s 24,778 ‘mentiona’ na Instagramu.

Cijelu listu možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist