Aktualno

Dubrovačke učenice postigle zavidne rezultate na Državnom natjecanju

33aec1fd 27f4 4ab8 b61e e29a69921bc7

U jakoj konkurenciji na održanom WorldSkills natjecanju učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu postigle su zavidne rezultate.

Prvo mjesto u disciplini Turistička destinacija osvojila je učenica Lukrecija Novaković pod vodstvom mentora Nikše Grabovca, četvrto mjesto učenica Ana Zlošilo uz mentora Luku Šimunovića u disciplini Ugostiteljsko posluživanje i učenica Andrea Ivanović uz mentora Ivana Udženiju u disciplini Recepcijsko poslovanje, dok je učenica Marija Trojković uz mentora Pera Lučića osvojila peto mjesto u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar.

Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. održalo se od 10. do 12. svibnja u Zagrebu u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Natjecanje je prepoznato na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja s ciljem poticanja učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Posjetom Državnom natjecanju WorldSkills Croatia učenici osnovnih škola i njihovi roditelji imali su priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je čak 200 strukovnih škola, oko 400 učenika uz podršku svojih nastavnika, a natjecali su se u 46 strukovnih disciplina.

Sudjelovanje zavidnog broja predstavnika gospodarstva jedan je od načina da se postigne dugoročni cilj – povećanje zapošljavanja učenika koji su završili strukovne škole. Ovo natjecanje važna je karika u popularizaciji strukovnih vještina i na taj način doprinositi hrvatskom obrazovnom sustavu i gospodarstvu u Hrvatskoj.

a2c5e1f5 e29f 496f ae4e 1deda76bbce2

Pročitajte još

SVE VIŠE ŠKOLSKIH PUTOVANJA Roditelji ‘grcaju’, ali većina plaća: ‘Neće moje dijete biti crna ovca!’

Ivana Mijić Vulinović

MILENIJCI I GENERACIJA Z VS. 40+ Tko više troši na putovanjima?

Dulist

NATJEČAJ U TIJEKU Traži se 20 gerontodomaćica na području naše županije

Dulist