Aktualno

Dubrovačke projekte financirat će Razvojna banka

Dubrovačke projekte financirat će Razvojna banka

Guverner Razvojne banke Vijeća Europe Rolf Wenzel održao je jutros radne sastanke s županom DN Nikolom Dobroslavić i gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem.

-Ovaj sastanak je tim važniji jer je prošlo tek devet dana nakon ulaska u EU – rekao je Vlahušić na zajedničkoj pressici nakon sastanaka.
-Ono što je vrlo značajno za Dubrovnik je područje malog i srednjeg poduzetništva o čemu je guverner potpisao ugovor s HBOR-om na 90 milijuna eura – rekao je Vlahušić.

-U kontekstu Dubrovnika razgovarali smo o nekoliko projekata, treba izdvojiti poticanje malog i srednjeg poduzetništva kroz razvoj smještajnih kapaciteta, ali i svog drugog poduzetništva, prvenstveno ženskog poduzetništva. Drugo je financiranje projekata za smještaj starijih ljudi i studenata, od doma umirovljenika kraj bolnice, do studentskog doma u Dubrovniku, do obnove Pustijerne kao privatnog partnerstva, a treća stvar – Razvojna banka voljna je financirati projekte vodoopskrbe, rješavanja kanalizacije i ekološke projekte – rekao je Vlahušić.

-Razvojna Banka već neko vrijeme sudjeluje financijski na brojnim projektima u našoj županiji, bilo da je riječ o rekonstrukciji škola, zdravstvenih ustanova, infrastrukture na otocima, zbrinjavanju prognanika i zaštita kulturne baštine – rekao je Dobroslavić te dodao kako je jedna od tema bila i povezivanje juga Hrvatske.

-Razgovarali smo i o Pelješkom mostu kao nužnosti povezivanja dva dijela županije – kaže Dobroslavić.

-Bio sam impresioniran stavovima predstavnika Vlade i HBOR-a jučer, kao i stavovima čelnika lokalne i regionalne samouprave. Već prije smo pomagali u Dubrovniku. Prije nekoliko godina podržali smo obnovu i uređenje franjevačkog samostana – rekao je guverner Wenzel te zaključio kako mu je ovo prvi posjet Hrvatskoj, ali kako sigurno neće biti zadnji.
 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist