Zanimljivosti

Dubravka Šuica traži stažiste!

Dubravka Šuica traži stažiste!

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica na svojoj je internetskoj stranici objavila poziv za stažiranje u njenom EU uredu u Bruxellesu.

– Stažiranje u mome uredu pružit će vam uvid u moje aktivnosti kao članice Europskog parlamenta. Bit ćete uključeni u svakodnevne organizacijske zadatke, uključujući pripremu za parlamentarne sjednice, organiziranje konferencija za novinare, opće uredske dužnosti, priprema dokumentacije za govore i brifinge, kao i u organizaciju projekta i izvješćivanje o događajima – objašnjava u svom pozivu Šuica.

Također ističe kako će 'komunikativne i odgovorne osobe pomagati u dočekivanju posjetitelja iz Hrvatske i odgovarati na upite i zahtjeve građana te organizacija'.
– Moj raznoliki spektar odgovornosti će vam omogućiti da izgradite snažnu mrežu unutar europskih institucija, a posebice među hrvatskim predstavnicima. Moj tim uključuje tri asistenta u Bruxellesu i Strasbourgu te asistenticu u Zagrebu i u Dubrovniku – istakla je Šuica.

Naravno, navela je i što očekuje od svojih budućih stažista i stažistica. Tako po pitanju obrazovanja očekuje da kandidati imaju završen ili u tijeku sveučilišni studij društvenog usmjerenja. Također, moraju izvrsno poznavati engleski jezik u govoru i pismu, a prednost je i poznavanje drugih jezika Europske unije, prije svih francuskog.

Šuica traži samouvjerene i odgovorne stažiste, koji su samostalni i organizirani te brzo uče. Prednost je trenutni ili prethodni angažman s civilnim ili političkim organizacijama.

Po pitanju informatičke potkovanosti, poželjno je radno poznavanje MS Office-a, dobro poznavanje Interneta, a životopis kojeg kandidati trebaju dostaviti na adresu dubravka.suica@europarl.europa.eu mora biti napisan u formi Europasa.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 1. listopada 2013. godine, a staž će trajati mjesec dana.
– Cilj nam je osigurati iskustvo rada u Europskom parlamentu za ukupno sedam mladih i obrazovanih ljudi iz Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine – navodi na kraju poziva zastupnica Dubravka Šuica.

Pročitajte još

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist