Politika

DUBRAVKA ŠUICA ‘Odlučni smo smanjiti nejednakosti između novih i starih država članica!’

Voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica sudjeluje na sastanku Predsjedništva i voditelja nacionalnih delegacija EPP grupe u Rotterdamu.

Članovi predsjedništva Europske pučke stranke, kao i voditelji nacionalnih delegacija u Europskom parlamentu usuglašavaju stajališta pred nove izbore za Europski parlament koji će se održati od 23. do 26. svibnja ove godine te raspravljaju o političkim prioritetima za nadolazeće razdoblje.

Sudionicima konferencije uvodno su se obratili zamjenik premijera i ministar zdravstva i sporta Nizozemske Hugo De Jonge, zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica EPP grupe u Europskom parlamentu Esther De Lange te predsjednik Kluba pučana u Europskom parlamentu Manfred Weber.

Posljednja migracijska kriza, kontinuirane terorističke prijetnje te značajne gospodarske promjene dokaz su da je sljedećih nekoliko godina ključno za uspješno savladavanje svih izazova s kojima se suočava Europska unija. S današnjeg sastanka, članovi europskih pučana poručili su da će uspjeh europskog projekta ovisiti o zaštiti građana, očuvanju europskog načina života, stvaranju novih prilika i jačanju europskog kontinenta.

Zastupnica Šuica u svojstvu voditeljice hrvatske EPP/HDZ delegacije je izjavila:

-Naši prioriteti su zaštita vanjske granice od ilegalnih migracija ulaganjem u najmoderniju tehnologiju, smanjenje migracijskih tijekova prema Europi ali i bolja integracija, borba protiv lažnih informacija, hibridnih napada i destabilizacije našega društva ali i stvoriti 5 milijuna novih radnih mjesta preko novih trgovačkih ugovora i novih ulaganja u inovacije i infrastrukturu te u digitalne vještine mladih. Želimo i sačuvati naš planet za našu djecu nastavkom borbe protiv klimatskih promjena, ali i učiniti sve što je moguće kako bismo se suprotstavili rastućoj pojavi karcinoma ali i podupirati putem povoljnih kredita gradnju stanova za mlade obitelji isto kao i ‘smart’ domova za starije osobe – rekla je Šuica.

Predsjedništvo pučana podsjetilo je da Europska pučka stranka predstavlja sigurniju, kreativniju i jaču Europu – Europu koja će zaštiti svoje vanjske granice kako bi zaustavila ilegalne migracije i zajamčila sigurnost europskih građana, Europu koja će zaštiti demokratske vrijednosti na kojima počiva europski projekt od prijetnje autokratskih režima, Europu koja stvara nove poslovne prilike, koja stvara gospodarski rast i brine se o mladima i budućim naraštajima te Europu koja će biti predvodnik na svjetskoj sceni.

-Odlučni smo i smanjiti nejednakosti između novih i starih država članica koje još postoje, a tu prije svega mislim na članstvo u Schengenu ali i na razlike u kvaliteti proizvoda – istaknula je zastupnica Šuica.

Predsjedništvo i voditelji nacionalnih delegacije Europske pučke stranke ujedinjeni su u nastojanjima da sačuvaju Pariški klimatski sporazum u kojem će Europska unija biti predvodnica u borbi protiv klimatskih promjena.

Također, sa sastanka je poslana snažna poruka podrške europskoj perspektivi državama jugoistoka Europe za članstvo u EU te je naglašen njihov značaj za sigurnost i integritet Unije.

Pročitajte još

Ivica Didić podnio ostavku, Anita Bonačić-Obradović na čelu dubrovačkog SDP-a

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ Kako smo od najbogatijeg postali najzaduženiji hrvatski grad

Dulist

VLAHUŠIĆ OŠTRO Prije će deva kroz iglene uši, nego što će se napraviti Arena Lapad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija