Sport

DU MOTIONOVA 5K UTRKA Obojimo Stradun u plavo – za Marka!

du motion utrka 5k marko akrap

Stradun će još jednom biti obojen plavom bojom! Rijeka trkača će, naime, u nedjelju, 28. travnja poteći gradskim ulicama sve zbog jednog posebnog dječaka – desetogodišnjeg Marka Akrapa za kojeg se ove godine trči Du Motionova humanitarna 5K utrka.
Marko je veseli i razigrani dječak koji, kao i svi njegovi vršnjaci, uživa u igri s prijateljima, ali i pomaganju mami oko kućanskih poslova. On je ujedno i dječak s iznimno rijetkom dijagnozom parcijalne trisomije 18 (Edwardsov sindrom) i monosomije 12, genetičkih poremećaja koji sa so-bom nose niz malformacija i poteškoća.
Kao stopostotnom invalidu koji ne govori i ovisan je o respiratoru, Marku je potrebna 24-satna njega, a kako kod ovakvih dijagnoza ne postoji specifičan tretman liječenja, već se kroz kontinuirano praćenje stanja određuju individualizirane terapije, roditelji s Markom žive u stalnoj neizvjesnosti, nastojeći mu pritom osigurati što bolju skrb i kvalitetu života.
Zato će veliko srce Dubrovnika ove godine zakucati upravo za ovog malog dubrovačkog heroja i njegovu obitelj i sa željom da petkilometarskom utrkom skupi sredstva koja će im pomoći u daljnjem liječenju.
-5K utrka zbog svog plemenitog karaktera uvijek privuče veliki broj trkača i šalje iz Dubrovnika prekrasnu sliku solidarnosti naših građana svih generacija. U okrilje te velike Du Motion obitelji sada primamo i malog Marka, kojem želimo prenijeti svu našu pozitivnu energiju i podršku te pozivamo Dubrovkinje i Dubrovčane da nam se svakako priključe – izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković te objasnio kako se utrci može pridružiti trčanjem ili kupnjom navijačkog paketa za bodrenje trkača na Stradunu.
Prijave za utrku i više informacija o Du Motionu potražite na službenoj stranici.

du motion marko akrap1

Pročitajte još

BADMINTON Mia Čerjan i Nikolina Kabiček zlatne na sveučilišnim igrama u Istanbulu

Dulist

MEĐUNARODNI TURNIR Dvanaest medalja i dva pehara za Taekwondo klub Shark

Dulist

Najmlađi nogometaši NK Župa dubrovačka prvaci županije

Dulist