AktualnoSport

NAJDUŽA LJUDSKA ŠPAGA? Male Dubrovkinje pridružile se lovu na svjetski rekord

NAJDUŽA LJUDSKA ŠPAGA? Male Dubrovkinje pridružile se lovu na svjetski rekord

Sedam hrvatskih gradova, među njima i Dubrovnik, u subotu 23. ožujka u podne sudjelovalo je u stvaranju “ljudske špage”.

Na Stradunu su tako dubrovačke gimnastičarke, uz ostale mališane i tisuće drugih u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru i Splitu krenule u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu.

Ova akcija dio je programa Hrvatskog gimnastičkog saveza, a cilj promocija gimnastike i najava 15. izdanja DOBRO World Cupa u sportskoj gimnastici, kojemu je domaćin Gimnastičko društvo Osijek Žito.

– Ovo je projekt s kojim smo započeli 2017. u Osijeku kako bismo simbolično promovirali gimnastički DOBRO World Cup Osijek, ali i osvijestili javnost na bavljenje sportom i zdrav način života. Kako je Najduža špaga pobudila zanimanje velikog broja ljudi, odlučili smo je proširiti i na druge hrvatske gradove. Na Najdužoj gimnastičkoj špagi prije svega okupljamo gimnastičare klubova iz gradova domaćina ili okruženja u kojima se špaga i događa, a pridružuju se i drugi sportski klubovi, drugi sportovi, sportski djelatnici, ali i publika i formiraju lanac od najduže ljudske špage koja svake godine ruši rekord. Prošle godine postavljen je rekord koji trenutno iznosi 2.248 metara, a siguran sam da ćemo ga ove godine ponovo ‘popraviti’. Ovaj projekt s kompilacijom videa i fotografija iz 7 hrvatskih gradova svake godine daje i lijepu razglednicu Hrvatske u svijet te je sjajna promocija naše prekrasne zemlje – rekao je direktor DOBRO World Cup Osijek, Vladimir Mađarević.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Pročitajte još

PARSKI TURNIR BRIDŽ KLUBA DUBROVNIK Prvi Zdenko Stanković i Maja Antičević

Dulist

Otvorene nominacije za ovogodišnji izbor Hrvatskog stabla godine

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist