Kultura

DRŽIĆEV RENESANSNI GRAD Nova likovna radionica Doma Marina Držića!

Dom Marina Držića s veseljem najavljuje novu višemjesečnu likovnu radionicu za djecu „Držićev renesansni Grad“ koja će započeti 1. listopada 2022.. Radionica će se održavati subotom u tri termina za grupe od maksimalno 12 polaznika: prva grupa od 9.00 do 10.30, druga grupa od 10.30 do 12.00, treća grupa od 12.00 do 13.30 sati.

– Budući da je broj polaznika ograničen, pozivamo zainteresirane učenike od petog do osmog razreda da se što prije prijave putem društvenih mreža Doma Marina Držića ili na e-mail: jasminarunje@gmail.com. Pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, polaznici će se okušati u području kiparstva, oblikujući u glinamolu motive koje su prethodno skicirali na papiru. Nakon modeliranja, radovi će se sušiti, potom peći te završno oslikavati – istaknuli su iz Doma Marina Držića.

Polaznici radionice će uz stjecanje novih znanja o najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati kiparsku likovnu tehniku.

 

Pročitajte još

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija