Kultura

DRŽIĆEV RENESANSNI GRAD Nova likovna radionica Doma Marina Držića!

DRŽIĆEV RENESANSNI GRAD Nova likovna radionica Doma Marina Držića!

Dom Marina Držića s veseljem najavljuje novu višemjesečnu likovnu radionicu za djecu „Držićev renesansni Grad“ koja će započeti 1. listopada 2022.. Radionica će se održavati subotom u tri termina za grupe od maksimalno 12 polaznika: prva grupa od 9.00 do 10.30, druga grupa od 10.30 do 12.00, treća grupa od 12.00 do 13.30 sati.

– Budući da je broj polaznika ograničen, pozivamo zainteresirane učenike od petog do osmog razreda da se što prije prijave putem društvenih mreža Doma Marina Držića ili na e-mail: jasminarunje@gmail.com. Pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, polaznici će se okušati u području kiparstva, oblikujući u glinamolu motive koje su prethodno skicirali na papiru. Nakon modeliranja, radovi će se sušiti, potom peći te završno oslikavati – istaknuli su iz Doma Marina Držića.

Polaznici radionice će uz stjecanje novih znanja o najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati kiparsku likovnu tehniku.

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist