Kultura

Stjepko Mamić laureat za umjetnost Societe Academique Arts-Sciences-Lettres

Visoko povjerenstvo za dodjelu nagrada Francuske Societe Academique ARTS-SCIENCES-LETTRES sa sjedištem u Parizu potvrdilo je izbor dubrovačkog slikara Stjepka Mamića za laureta iz umjetnosti za 2022. godinu. Uz diplomu bit će mu uručena i medalja Akademije za doprinos u slikarstvu na svečanoj akademiji koja će se održat u Parizu 16. listopada 2022. god. u Dvorani Opera, na adresi 2 rue Scribe – 75009 PARIS, javljaju iz Udruge Stjepko Art.

Kapetan Stjepko Mamić je drugi put od 2019. god. laureat po izboru Commission supérieure des Récompenses za umjetnost iz domene slikarstva.

Svrha akademskog društva za UMJETNOST, ZNANOST I KNJIŽEVNOST, utemeljnog u Parizu 12. studenog 1915. prema Zakonu Francuske Republike od 1. srpnja 1901.god. je prepoznavanje i promicanje žena i muškaraca koji svojim talentom i radom doprinose promicanju kulture u umjetničkom, književnom i znanstvenom području u Francuskoj i svijetu.

Svečanosti će uz brojne ugledne osobe iz svijeta kulture, umjetnosti, znanosti i književnosti Francuske nazočiti i članovi diplomatskog kora među kojima će biti i Gđa Senka Burić, otpravnica poslova u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Parizu.

 

Pročitajte još

Kustosica Jelena Tamindžija Donnart u centru umjetnosti CCA Andratx

Mia Njavro Banić

KONAVOSKI VEZ Izložba ‘Konavoski kaleidoskop’ u Zavičajnom muzeju Konavala

Dulist

IZLOŽBA UZ OBLJETNICU ROĐENJA ĐURA PULITIKE ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija