Županija

DRŽAVNI PRVACI U ZNANJU KOD ŽUPANA ‘Uvjeren sam da se i među vama nalazi koji Mate Rimac’

Župan Nikola Dobroslavić primio je ovog ponedjeljka učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima iz znanja osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Nakon što prošle godine ovaj tradicionalan prijem nije održan zbog pandemije koronavirusa, ove su se godine u Velikoj vijećnici okupili najbolji od najboljih i to u kategorijama geografije, matematike, povijesti, talijanskog jezika, natjecanja mladih tehničara, LIK vizualne umjetnosti i dizajna, natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, islamskog vjeronauka, kozmetičke njege te s natjecanja čije su područje bili solarni automobili i world skills.

Tako su učenici s područja Dubrovačko-neretvanske županije ove godine ukupno osvojili sedam prvih mjesta, pet drugih mjesta i devet trećih mjesta.

-Drago mi je da i ove godine imamo prigodu pozvati vas, čestitati vam na ostvarenim uspjesima na državnim natjecanjima i dati vam skromne poklone, da znate da cijenimo ono što radite i da se veselimo s vama. Doista, sedam prvih mjesta, pet drugih i devet trećih na državnom natjecanju je velik uspjeh i čestitam još jednom i svima vama i vašim mentorima, ali naravno i roditeljima. To je pravi put i tako trebate nastaviti i dalje. Znanje je pretpostavka za uspješnu budućnost svakog pojedinca, znanje je važno za cijelu zajednicu. Vidjeli smo nedavno na primjeru Mate Rimca kako talent, znanje i poduzetnički duh mogu dovesti do izvanrednih rezultata i uvjeren sam da i među vama ima ovakvih talenata – istaknuo je među ostalim župan Dobroslavić.

Prva mjesta na državnim natjecanjima su osvojili:

Lamija Mešković, učenica V razreda OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika iz predmeta Islamski vjeronauk (mentorica Džemila Herić)
Katja Jerković, učenica VII razreda OŠ Stjepana Radića iz Metkovića na natjecanju mladih modelara – Modelarstvo tehničkih tvorevina (mentorica Marina Nikolić)
Toni Tolj, učenik VII razreda OŠ Stjepana Radića iz Metkovića na natjecanju iz predmeta Geografija (mentorica Sanda Blatančić)
Nikola Bačić, učenik III razreda SŠ Blato iz predmeta Matematika (mentor Davor Kondenar)
Josip Rončević, učenik III razreda SŠ Petra Šegedina Korčula iz predmeta Geografija (mentorica Ines Peručić Blitvić)
Rosana Jurjević, učenica SŠ Petra Šegedina Korčula iz predmeta Slastičarstvo (mentorica Magdalena Turković)
Karmen Obuljen, učenica IV razreda Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik iz predmeta Ugostiteljsko posluživanje (mentor Ivica Eljuga)

Druga mjesta na državnim natjecanjima su osvojili:

Aida Hajdari, učenica V razreda OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika iz predmeta Islamski vjeronauk (mentorica Džemila Herić)
Tibor Gutić, učenik II razreda Osnovne glazbene škole Metković, gitara (mentor Željko Mandarić)
Josip Rončević, učenik III razreda SŠ Petra Šegedina Korčula iz predmeta Povijest (mentorica Gordana Antunović)
Katarina Mrvalj, učenica III razreda Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, gitara (mentor Ante Skaramuca)
Nika Ružarija Orepić, učenica IV razreda Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, klavir (mentorica Katarina Šnajder)

Treća mjesta na državnim natjecanjima su osvojili:

Taira Pelko, učenica VI razreda OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika iz predmeta Islamski vjeronauk (mentorica Džemila Herić)
Klaudija Lujić, učenica Gimnazije Dubrovnik, na natjecanju LIK – Likovna umjetnost (mentorica Ivanka Lilić)
Iva Čupić, učenica II razreda Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik iz predmeta Kozmetička njega (mentorica laura Čavara)
Josip Kisić, učenik I razreda Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik na natjecanju solarnih automobila (mentor Željko Prce)
Doris Pavlović, III razreda Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik iz predmeta Poslovanje recepcije poslovanja (mentor Ivan Udženija)
Mia Petković, učenica IV razreda Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik iz predmeta Talijanski jezik (mentorica Nataša Mrđenović)
Mia Klinac, učenica VIII razreda Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, klavir (mentorica Katarina Šnajder)
Martina Šendo, učenica IV razreda Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, klavir (mentorica Katarina Šnajder)
Maro Morača, učenik IV razreda Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, solfeggio (mentorica Maja Marušić)

Pročitajte još

Kako uključiti moderne tehnologije u tradicionalne načine uzgoja?

Dulist

PRVI DANI LISTOPADA U Metkoviću i Orebiću književni susret ‘Petar Šegedin’

Dulist

Dobroslavić i Vučković obilježili početak berbe mandarina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija