Županija

DRŽAVA ODOBRILA 418 TISUĆA KUNA Općina mora iznaći dodatna sredstva za obnovu glavnog terena NK Župa

blank

Središnji državni ured za sport pri Ministarstvu turizma i sporta prihvatio je sufinancirati projekt rekonstrukcije glavnog nogometnog igrališta NK Župa dubrovačka u iznosu od 418 tisuća kuna, budući da je prepoznat iznimno veliki trud lokalne zajednice i nogometnog kluba oko brige za djecu i mladež, gdje u ovom trenutku svakodnevno trenira i natječe se više od 300 aktivnih sportaša svih uzrasta. Naime, kako javljaju iz Općine Župa dubrovačka, projekt rekonstrukcije igrališta u Športsko rekreacijskom centru Čibača prijavljen je početkom 2020.
-Središnji državni ured za sport je zbog novonastale situacije prouzrokovane COVID -19 virusom značajno smanjio iznos sufinanciranja u odnosu na kandidirani iznos gdje je njihov udio trebao biti do 80 posto vrijednosti ulaganja. Općina Župa dubrovačka je trenutno u postupku izrade rebalansa svog proračuna te će se pokušati iznaći dodatna sredstva kako bi se Ugovor s Ministarstvom i odobrena sredstva u cijelosti realizirala – kazao je Općinski načelnik Silvio Nardelli.
Svakako treba naglasiti kako su izgradnjom velikog pomoćnog igrališta s umjetnom travom i rekonstrukcijom malog nogometnog igrališta s umjetnom travom u koje je Općina Župa dubrovačka prethodnih nekoliko godina uložila značajna sredstva (više od 500.000,00 kuna) stvoreni uvjeti za rekonstrukciju glavnog nogometnog terena gdje se za vrijeme rekonstrukcije glavnog terena trenažni i natjecateljski procesi NK Župa dubrovačka ne bi trebali prekidati niti u jednom trenutku.
-Stoga nas veseli kako ćemo, vrlo vjerojatno, uskoro u Čibači imati značajno kvalitetnije nogometno igralište, budući da se planira ugradnja podzemnog sustava natapanja te tretman ukupno 8000 m2 igrališta s ciljem izravnavanja i zasijavanja nove travnate podloge – navode iz općine.

Pročitajte još

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija