Županija

ČVRSTI STAV ŽUPANIJE Luka Perna ne može funkcionirati bez izgradnje obilaznice

Izgradnja Luke Perna, obilaznice Orebića i rekonstrukcije županijske ceste od buduće luke do spoja s obilaznicom predstavljeni su krajem tjedna u Orebiću. Naglasak sastanka je bio na obilaznici Orebića koju su i Hrvatske ceste istaknule kao prioritet. Naime, riječ je o projektu vrijednom 170 milijuna kuna, a planirana dužina trase je 6,6 kilometara. Zamjenik župana Joško Cebalo još jednom je istaknuo kako je stav Županije da buduća luka Perna ne može funkcionirati bez izgradnje obilaznice, na čemu će se i ustrajati.
Buduća trajektna luka Perna jedan je od osam projekata lučke infrastrukture na kojima Dubrovačko-neretvanska županija radi s ciljem poboljšanja povezanosti otoka i poluotoka Pelješca. Buduća luka Perna bit će direktno povezana s novom lukom Korčula na lokaciji Polačište za koju su, u srpnju, zajedno s pristupnom cestom, potpisani ugovori o financiranju vrijedni više od 360 milijuna kuna.
Na sastanku su osim zamjenika Cebala bili i član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod, ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić te općinski vijećnici i predsjednici mjesnih odobora s područja Orebića.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija