Hrvatska

Drugi krug javnog nadmetanja za istraživanje nafte i plina krajem godine

Drugi krug javnog nadmetanja za istraživanje nafte i plina krajem godine

Zamjenik ministra gospodarstva RH Alen Leverić rekao je u srijedu u Župi dubrovačkoj kako ne želi komentirati navode da se odgađa bušenje Jadrana, te istaknuo kako će se drugom krugu javnog nadmetanja pristupiti nakon što završi procedura održanog prvog kruga, dok je predsjednica uprave agencije za ugljikovodike Barbara Dorić istaknula kako će se to dogoditi najvjerojatnije krajem ove godine.

Odgovarajući na novinarska pitanja na marginama četvrte godišnje ”Konferencijie o nafti i plinu na Balkanu, Crnom moru i Jadranu” Leverić je rekao kako je teško razgovarati o datumu početka ispitivanja.
”Teško je razgovarati o datumu, važno je naglasiti kako se štite nacionalni interesi kada je riječ o ovako ozbiljnim temama”, rekao je Leverić te na upit jesu li istiniti navodi kako je Vlada odgodila bušenje Jadrana rekao kako ”mediji svašta objavljuju”.
”Mediji svašta objavljuju, ali ja ne želim komentirati nešto što je na Vladinoj proceduri”, istaknuo je.
Upitan što je sa drugim krugom natječaja, čiji su se detalji najavljivani upravo za ovaj skup, Leverić je rekao kako Vlada smatra da je potrebno pričekati završetak prvog kruga.
”Mi smatramo da se treba čekati još neko vrijeme da se započne s novim natječajem, odnosno da se završi s ovim poslom koji smo počeli na Jadranu, a poslije toga i na kontinentu”, rekao je zamjenik ministra.
Odgovarajući na novinarske upite predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić istaknula je kako razlog odgode nisu nadolazeći izbori.
”S novim javnim nadmetanjem ćemo malo pričekati, treba prvo završiti jedan proces da bi počeli drugi. To će vjerojatno uslijediti nakon izbora, odnosno krajem godine. Razlog odgode nisu izbori već to što treba prvo treba završiti prvo javno nadmetanje kako bi ih se u konačnici eventualno pristupilo drugom javnom nadmetanju”, rekla je Dorić.
Inače, ova konferencija se prvi put odvija u Hrvatskoj nakon što je prethodne tri godine bila smještena u Ateni, a razlog promjene lokacije je upravo veliki pomak koji je Hrvatska napravila na tom polju u posljednje tri godine, rečeno je uvodno na konferenciji.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist