Hrvatska

Studenti ne moraju HZZO-u donositi potvrde o redovnom upisu

Studenti ni ove godine ne moraju Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) dostavljati potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu 2015/2016, javljaju iz te državne institucije.

Kao i prošle godine, ističu iz HZZO-a, prema sporazumu s eMaticom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, HZZO je putem Web servisa preuzeo podatke o redovitim učenicima i studentima koji su redovno upisani u tekuću školsku i akademsku godinu.

Zahvaljujući ovoj suradnji, na temelju dostavljenih podataka, HZZO će provesti prijavu za sve osobe kod kojih se može utvrditi status u obveznom zdravstvenom osiguranju temeljem redovnog školovanja/studiranja, te će se na taj način izbjeći gužve na lokacijama jer redoviti studenti neće morati osobno dolaziti regulirati svoj status.

Svi koji žele, svoj status u obveznom zdravstvenom osiguranju mogu provjeriti na web stranici www.hzzo.hr, što mogu učiniti i osobnim dolaskom na neku od lokacija HZZO-a. Ako redovni učenici/studenti smatraju da im status u obveznom zdravstvenom osiguranju nije valjano utvrđen, mogu s potvrdom o redovnom školovanju/studiranju i potvrdom o prebivalištu doći na neku od lokacija HZZO-a i regulirati svoj status.

Pročitajte još

PRIJELAZ NA EURO U prvim danima 2023. što više koristite kartice

Dulist

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

Dulist

Predsjednik Ustavnog suda imat će veću plaću od Milanovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija