Hrvatska

Studenti ne moraju HZZO-u donositi potvrde o redovnom upisu

Studenti ne moraju HZZO-u donositi potvrde o redovnom upisu

Studenti ni ove godine ne moraju Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) dostavljati potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu 2015/2016, javljaju iz te državne institucije.

Kao i prošle godine, ističu iz HZZO-a, prema sporazumu s eMaticom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, HZZO je putem Web servisa preuzeo podatke o redovitim učenicima i studentima koji su redovno upisani u tekuću školsku i akademsku godinu.

Zahvaljujući ovoj suradnji, na temelju dostavljenih podataka, HZZO će provesti prijavu za sve osobe kod kojih se može utvrditi status u obveznom zdravstvenom osiguranju temeljem redovnog školovanja/studiranja, te će se na taj način izbjeći gužve na lokacijama jer redoviti studenti neće morati osobno dolaziti regulirati svoj status.

Svi koji žele, svoj status u obveznom zdravstvenom osiguranju mogu provjeriti na web stranici www.hzzo.hr, što mogu učiniti i osobnim dolaskom na neku od lokacija HZZO-a. Ako redovni učenici/studenti smatraju da im status u obveznom zdravstvenom osiguranju nije valjano utvrđen, mogu s potvrdom o redovnom školovanju/studiranju i potvrdom o prebivalištu doći na neku od lokacija HZZO-a i regulirati svoj status.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist