Zanimljivosti

Drama “Pakao” večeras u kinu Jadran

Drama "Pakao" večeras u kinu Jadran

U suradnji s Festivalom igranog filma u Puli, francuska ljubavna drama „Pakao“ redatelja Claudea Chabrola prikazat će se večeras u 21:30 sati u Ljetnom kinu Jadran.

Slavni francuski redatelj Claude Chabrol jedan je od najutjecajnijih pripadnika Novog vala (nouvelle vague). Komercijalnoj publici najpoznatiji i najbliži njegov film je upravo „Pakao“ iz 1994. godine. Za razliku od Truffauta i Godarda, Chabrol se smatra tradicionalnijim novovalnim autorom, a u pedeset godina dugoj karijeri u prosjeku je snimao jedan film godišnje. Smatra se kako je novom valu dao mudrost i težinu čudnovatih zapleta priče. Jedna od tih priča je i „pakao“ kojeg u istoimenom filmu proživljava Paul, uspješni  upravitelj hotela koji živi u sretnom braku s lijepom Nelly, no sve se promijeni kad bezrazložno posumnja u njezinu vjernost te stvara paranoidnu iluziju kako ga žena vara. Zbog ljubomore mu se život počinje rušiti…

Glavne uloge u ljubavnoj drami tumače Emmanuelle Béart i François Cluzet, a u ostalim ulogama su Nathalie Cardone, André Wilms, Marc Lavoine, Christiane Minazzoli i Dora Doll.
Film je titlovan na hrvatski i engleski jezik, a ulaznice su dostupne online  te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači, na Stradunu i na ulazu, sat vremena prije same izvedbe, po cijeni od 30 kuna.

Foto: DLJI

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist