Grad

DPDS: Ove godine očekujemo milijun posjetitelja na zidinama

Zidine iz zraka

Dubrovačke zidine ove godine moglo bi posjetiti oko milijun posjetitelja, dok se na Stonskim zidinama očekuje oko 50 tisuća gostiju, izvijestili su iz Društva prijatelja dubrovačke starine.
Naime, kako su priopćili iz DPDS-a koje upravlja dubrovačkim zidinama, broj posjeta je tijekom lipnja bio 144 tisuće gostiju, što je 17 tisuća, odnosno 13 posto više nego prošlogodišnjih 127 tisuća posjetitelja.
U prvih šest mjeseci ove godine broj posjeta je povećan sa 311 tisuća 2014. godine na 345 tisuća što je povećanje od 34 tisuće odnosno 11 posto.
Prema strukturi prodanih karata na individualne posjete otpada 81 posto, grupne 11 posto, a na posjetitelje koji su zidine posjetili koristeći Dubrovačku karticu 8 posto prodanih karata.
Na Stonskim zidinama ove godine očekuje se oko 50 tisuća gostiju u odnosnu na prošlogodišnjih rekordnih 44 tisuće, a već je za prvih šest mjeseci ove godine zabilježen porast dolazaka od osam posto, napominju iz DPDS-a.
Inače, Društvo prijatelja dubrovačke starine nedavno je donijelo odluku o povećanju cijene za ulaznicu na dubrovačke zidine sa 100 na 120 kuna od 1. siječnja 2016. godine, a odluka je donesena zbog kontinuiranog rasta broja posjeta. Tijekom 2012. godine zidine je posjetilo 776 tisuća gostiju, godinu nakon ta brojaka je bila 865 tisuća, a prošle godine dubrovačke zidine vidjelo je 914 tisuća gostiju.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist