Grad

Doznajte smije li vaš susjed štemati tijekom sezone!

Doznajte smije li vaš susjed štemati tijekom sezone!

Građevinski radovi i turistička sezona teško mogu ići ruku pod ruku. Svake godine se u ovo doba stoga otvara jedno te isto pitanje – tko što smije raditi i gdje? Naime, od 15. lipnja do 15. rujna na predjelu Dubrovnika zabranjeno je izvoditi ‘teške’ radove, a odgovor na pitanje postoje li iznimke od toga pravila tražili smo od Grada Dubrovnika.
Naime, sukladno Odluci o načinu i vremenu obavljanja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika, razlikuju se tri zone, ‘A’, ‘B’, i ‘C’. Pod zonu ‘A’ spada područje koje obuhvaća gradski kotar Grad, ‘B’ područje koje obuhvaća gradske kotareve: Ploče iza Grada, Pile-Kono, Montovjernu, Lapad i Gruž, dok pod ‘C’ spada područje koje obuhvaća naselja: Komolac, Mokošicu, Novu Mokošicu, Prijevor, Rožat, Sustjepan, Trsteno, Zaton, Lozicu, Orašac, Gornje i Donje Čelo, Lopud, Suđurađ i Luku Šipansku.
U sve tri zone zabranjeno je izvođenje zemljanih radova i to radova iskopa s pomoću strojeva ili uporabom pneumatskih čekića i kompresora i prijevoza iskopanog materijala, radova na izgradnji konstrukcije građevine, prijevoz betona mikserima i uporaba betonskih pumpa za gradilišta uz gradske prometnice kojima se odvija javni gradski prijevoz. Obrtničko-instalacijski radovi koji se obavljaju s pomoću alata na električni pogon ( električne bušilice, brusilice i sl.) na području “A” ne smiju se obavljati od 14:00 sati do 9:00 sati slijedećeg dana, dok se građevinsko-obrtničko-instalacijski radovi koji se obavljaju alatima na električni pogon (električne bušilice, brusilice, male betonske miješalice i sl.) na područjima ‘B’ i ‘C’ ne smiju obavljati u vremenu od 15:00 sati do 8:00 sati slijedećeg dana. Sukladno odluci svi obrtnički radovi koji ne proizvode buku i prašinu mogu se izvoditi u sve tri zone, a iz Grada također napominju kako mogu izdati odobrenje za jednodnevni prijevoz i uporabu betonskih pumpa u vremenu od 6 do 9 sati po posebnom režimu.

Otvoreno 21 gradilište
Kako proizlazi iz njihovog odgovora dozvole za izvođenje radova odobrene su za 21 gradilište, tri zahtjeva su odbijena, a dva su na čekanju.
Tri gradilišta nalaze se u obuhvatu zone ‘A’ i to na adresi…

Popis svih gradilišta DuList donosi u svom tiskanom izdanju.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist