Afera Šipan

DOZNAJEMO Vlahušić na suđenje službenim BMWom!

BMW

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić u ponedjeljak je na suđenje u Split putovao službenim BMW-om 525d.

"Auto mu stoji na raspolaganju", potvrđuju nam iz Grada Dubrovnika, unatoč činjenici da se Vlahušić na sudu pojavio kao USKOK-ov optuženik.

Svakom građaninu Dubrovnika nameće se logično pitanje: Zašto oni, obični građani Dubrovnika koji šute i rade i redovito pune gradski proračun, a čije je novce, točnije dva milijuna kuna, gradonačelnik bez znanja Gradskog vijeća  pozajmio svom koalicijskom partneru, sada opet iz svog džepa moraju plaćati troškove putovanja istog tog gradonačelnika službenom gradskom "Bendžolom", bez obzira bila riječ o trošenju benzina ili o "raubanju", amortizaciji upotrebom vozila.

Posebno kad se zna da gradonačelnik na suđenju predstavlja jedino i isključivo sebe, a ne Grad Dubrovnik. Treba li podsjećati da su Grad Dubrovnik i građani Dubrovnika u suđenju za aferu Šipan oštećena strana i da se na sudu ne sudi Gradu Dubrovniku nego prvom izravno izabranom gradonačelniku Dubrovnika?

Za građane koji iz svog džepa plaćaju Vlahušićev troškove putovanja ipak nije sve tako crno. Naime, za odlazak na sud Vlahušiću neće biti isplaćene dnevnice, jer za obvezujuće odazivanje sudskom pozivu dnevnica nije predviđena.

To bi ipak bilo previše, zar ne? Kakvo olakšanje.

Pročitajte još

AFERA ŠIPAN Prošla godina dana…

Nikša Miletić

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

Nikša Miletić

Orlić: Ništa mu ne zamjeram

Andrea Falkoni Račić