Afera Šipan

Vlahušić ne može govoriti o pozajmici!?

Vlahušić ne može govoriti o pozajmici!?

Andro Vlahušić se nakon dolaska pred splitski sud doslovce pravio blesav: na zamolbu da prokomentira optužnicu krenuo je govoriti o dubrovačkim zidinama, donosi tportal.

– Grad je vlasnik zidina kojima upravlja privatna udruga građana i koja uprihoduje oko 50 milijuna kuna godišnje iako ima potencijal od najmanje 70 milijuna kuna. To je milijardu kuna u petnaest godina – prenose istup dubrovačkog gradonačelnika na tportalu, a na konkretno pitanje o „pozajmici“ odgovora da 'ne može govoriti o tome'.
Novinari su Vlahušića presreli u hodniku Županijskog suda u Splitu i pitali ga je li se spreman nagoditi, na što je odgovorio protupitanjem „Zbog čega?“.

Koalicijski partneri Vlahušić i Pero Vićan danas su bili u optuženičkim klupama na pripremnom ročištu zbog USKOK-ove optužnice za zloporabu položaja i ovlasti u aferi „Šipan“. Nakon održanog pripremnog ročišta očekuje se skori početak glavne rasprave u kojoj bi se trebalo razjasniti je li gradonačelnik pogodovao Vićanovoj tvrtki Dubrovačko primorje s milijun posuđenih kuna. Glavna rasprava je zakazana za drugu polovicu ožujka, a točan datum odredit će sutkinja Marija Majić koja će voditi suđenje.
 
 

Pročitajte još

AFERA ŠIPAN Prošla godina dana…

Nikša Miletić

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

Nikša Miletić

Orlić: Ništa mu ne zamjeram

Andrea Falkoni Račić