Hrvatska

DOZNAJEMO Tko se krije iza moćne moskovske Avenue grupe?

DOZNAJEMO Tko se krije iza moćne moskovske Avenue grupe?

Danas je zaključen natječaj za razrušeni hotelski kompleks Kupari, a jedina grupacija koja se javila jest moćna ruska Avenue grupa, investitor koji će, ako Vlada tako odluči, izgraditi Kupare i upravljati njima na idućih dugih 99 godina.

Vlasnik Avenue grupe moćni je poduzetnik Sergej Gljadelkin, Hrvatskoj otprije poznat preuzimanjem IGH i Hidroelektre, a njegovo ime veže se i uz tvrtku Titan. Ruski ‘tajkun’ vlasnik je grupe od 20 trgovačkih društava diljem svijeta, stoga ne čudi njegov interes za ovakav tip ulaganja, a već je prije isticao kako želi od Kupara napraviti 5+ resort.

Tajnoviti Rus u Hrvatsku je stigao prije jednog desetljeća, a gotovo odmah po dolasku dobio je i državljanstvo. U 33 godini života već je slovio kao izuzetan poslovni čovjek u svijetu građevinarstva, a od svojih dvadesetih godina usavršava se u poslovima investicijskih projekata, kojih sada ima preko dva milijuna četvornih metara.

Inače, na današnji natječaj javio se Konzorcij Avenue grupe, u kojem su Avenue ulaganja iz Zagreba te Avenue Osteuropa iz Beča, a kao dio ponude predano je i pismo namjere hotelskog lanca Marriot International. Ovaj svjetski poznati hotelski lanac koji između ostalog vodi i slavni ‘Ritz Carlton’ bi, ako Vlada RH prihvati ponudu, prvi put ušao i ulagao u Hrvatskoj.

Gljadelkin i Avenue nisu jedini koji su iskazali interes za Kupare – bili su tu Karisma Hotels Adriatic, Valamar poslovni razvoj i turske Rixos grupa, no nitko od njih nije poslao ponudu.

 

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist