Sport

‘Dovest ćemo u Grad Ligu prvaka!’

'Dovest ćemo u Grad Ligu prvaka!'

Sjajnom pobjedom 7:2 nad Histriom iz istarskog gradića Oprtlja te pobjedom Uspinjače nad Brodom 035 malonogometaši dubrovačkog Squarea nakon pet godina izbivanja zasluženo su se vratili u Prvu hrvatsku malonogometnu ligu.

Podsjetimo, Skverani su osvojili titulu prvaka južne skupine 2. HMNL, da bi u doigravanju, nakon dva gostujuća poraza (Uspinjača 2:4 i Histria 4:8) zaredali tri domaće pobjede i sve s potrebnom razlikom. Prvo je u Gospinom polju pao Brod 035 sa 7:3, potom je sa 7:0 stradala Uspinjača, a završni dodir projektu 'Prva liga' stavljen je u meču protiv Histrie (7:2). Put u Slavonski brod kod Broda 035 bio je bez rezultatskog značaja. Po povratku iz Slavonije razgovarali smo s trenerom Squarea Ivicom Gvozdenom.
– Izgubili smo 5:4, premda smo na poluvremenu imali 3:1 pa 4:1. Otišli smo oslabljeni, bez pola momčadi, na izlet kao nagradu za ostvareni uspjeh.

Uspjeh zlatnih juniora

Ostvarili ste potrebne pobjede i nakon pet godina opet ste u Prvoj ligi. Kakvi su prvi dojmovi?
– Mi smo to priželjkivali. Događale su se stvari u ranijim sezonama, imali smo sjajnu mladu generaciju zlatnih juniora koji su se u posljednjih dvije do tri godine pokazali kao odlična momčad, prava klapa. Nakon što smo tražili pravi odgovor uprave kluba, dobili smo pravu upravu koja nam je mogla financirati naš projekt 'Prva liga'. Krenuli smo prvo u osvajanje Druge lige, a kasnije u doigravanju smo izborili ulazak u Prvu ligu.
Kraj je sezone, igrači će na zasluženi odmor. Kakve planove imate za iduću sezonu u Prvoj ligi?
– Stručni stožer neće odmarati. Imamo obaviti razgovore s upravom kako bismo doveli dva do tri pojačanja. Naš siguran plan je borba za prvaka Prve hrvatske malonogometne lige.
Ne časite časa, već u prvoj povratničkoj sezoni jurišate na naslov?
– Tako je, želimo biti prvaci!

Navijači oduševili

To su velike ambicije. Znači li to da je klub financijski dobro posložen kako bi pratio te ambicije?
– Financijski se već dosta toga posložilo i sa sigurnošću mogu reći da ćemo napasti titulu prvaka Hrvatske i pokušati dovesti u Dubrovnik Ligu prvaka.
Znate li već neka imena potencijalnih pojačanja koja biste rado vidjeli u dresu Squarea dogodine?
– Već imamo plan koje igrače treba dovesti, da ih posložimo s našim, domaćim igračima i da budemo prava momčad u Prvoj hrvatskoj ligi. Imamo na spisku četiri ili pet imena koje bi smo htjeli angažirati. Međutim, još ništa nije određeno niti smo s njima započeli pregovore. Pričekat ćemo još s tim.
Osim što je Square mlada momčad, koji je ključ uspjeha? Neki baš ističu Vas i Vaš način rada.
– Ma ne bih ja to stavljao na sebe. Ja živim s ovom momčadi, oni žive za mene. Ključ je u tome što su oni klapa, što dugo treniraju i igraju zajedno. zato sam i rekao da su to zlatni juniori.
Odaziv publike, posebno u tri utakmice doigravanja, bio je fantastičan. Protiv Histrie pratilo vas je 900 navijača.
– Odaziv publike me posebno oduševio. Dao nam je dodatnu inekciju samopouzdanja i motiva. Mi smo na utakmicama Druge lige imali preko dvjesto ljudi na tribini. Sad u kvalifikacijama bilo ih je preko 900. To je ono što privlači i sponzore i budi zanimanje Dubrovčana za mali nogomet. Ne pamti se sportski događaj da je na utakmici bilo toliko navijača, čak ni bazenu Juga.

Bobo, Bartol i pune dvorane…

Mali nogomet je kroz uspjehe Squarea uvijek bio među onih 4-5 sportova u Gradu. Možda ste bili zadnjih godina malo izvan fokusa, ali mislite li da bi se financiranje klubova od strane gradskih vlasti trebalo drukčije posložiti?
– Da kažem pošteno, nogomet je broj jedan svugdje u svijetu i ja bih volio da imamo nogometni klub barem u 2. HNL, naravno s uređenim i pravim stadionom. Vidite kakva je situacija i politika u našem Gradu. Bila bi šteta da se barem mali nogomet, jer za Square igraju momci iz Grada, ne igra u Prvoj ligi. Mnogi će se sjetiti da su tribine bile pune pred 12-13 godina, kakva je ludnica vladala za malim nogometom kada je za Square nastupala moja generacija, s Bobom Butiganom, Bartolom Vukojevićem i drugima. Punili smo dvorane gdje god smo igrali i bili smo klapa baš kao što su klapa ovi momci danas.
Najavljujete slične uspjehe kao tada?
– Mi smo uspjeli osvojiti Kup i uvijek smo bili drugi ili treći. Nismo nikada bili prvaci Hrvatske. Sad je glavni cilj da s ovim mladim momcima budem prvak Hrvatske!

Junaci Squarea
Tko je izborio 1. Ligu
Square je plasman u Prvu ligu ostvario pdo trenerskim vodstvom Ivice Gvozdena, pomoćnog trenera Mata Svjetkovića, tehnika Siniše Bačića te igrača: Mateo Saulan, Maro Benić, Duje Rezo, Denis Hasanović, Hrvoje Cvjetković, Mato Šimunović, Ante Daničić, Ante Kovačić, Mateo Vodopić, Maro Đuraš, Ivan Ivanković, Zoran Primić, Emir Spahić, Alen Turuk te Mario Biočić.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist