Politika

DOVEO I SLAVNU ŠARULJU Raguž pozvao Plenkovića u blatnjavo Gospino polje

DOVEO I SLAVNU ŠARULJU Raguž pozvao Plenkovića u blatnjavo Gospino polje

Predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž simbolično je na današnju konferenciju za medije na velikom nogometnom igralištu u Gospinom polju doveo kartonsku kravu Šarulju, o kojoj je već bio govorio na Gradskom vijeću, a sve s ciljem kako bi javnost vidjela u kojim uvjetima dubrovačka djeca treniraju.

-Da sam započeo ovu press konferenciju riječima: ‘Dobrodošli na Mrčevo, Gromaču ili Osojnik’, vjerojatno nitko ne bi ni pomislio kako se zaista ne radi o tim mjestima. Mogu li djeca koja igraju u ovakvim uvjetima biti konkurentna vršnjacima u sportovima kojima se bave? – zapitao se Raguž i dodao: ‘Naravno da ne mogu’.

Zadnjih 30 godina na području Dubrovnika nije se napravilo ništa po pitanju sportske infrastrukture u Gradu Dubrovnika, govori dalje Raguž. Uoči sjednice Vlade koja će biti u petak, našao je shodnim obratiti se javnosti vezano i za sportsku infrastrukturu Grada Dubrovnika. Pozvao je tako premijera Andreja Plenkovića na obilazak Gospina polja kako bi uvidio stanje sportske infrastrukture, ali i pozvao na pomoć.

-Draga gospodo, uložite u dubrovački sport i infrastrukturu, ili preko državnog proračuna ili preko Hrvatskog nogometnog saveza jer je žalosno da naši klubovi moraju pripreme obavljati u svim drugim zemljama, pored mediteranske klime kakva je za poželjeti – rekao je Raguž.

Naglašava kako se svatko iz državnog vrha voli podičiti Dubrovniku u svijetu i bilo gdje drugo. Kad se već vole podičiti, ‘onda neka i ulože novac’, mišljenja je.

-Naravno da se iz gradskog proračuna može još ‘čopnuti’, što bih ja rekao, kako bi se poboljšala postojeća infrastruktura. Ali ono što ja želim, od 30 točaka koje će se sutra naći i gdje ima mjesta za sve, nema mjesta za sportsku infrastrukturu o tome. Pa počnimo pričati o tome. Nije državna obveza, ali trebala bi biti. Ovo nije samo jednokratni apel, nego jedna dugoročna priča kako bi se počelo razmišljati o sportu – zaključuje Raguž.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović