Politika

FOTO Osnovan dubrovački GLAS, za predsjednika izabran Dino Hadžiomerović

FOTO Osnovan dubrovački GLAS, za predsjednika izabran Dino Hadžiomerović

Osnivačka Skupština dubrovačke podružnice Građansko-liberalnog saveza (GLAS) održala se ovog petka u hotelu Petka.

Za predsjednika dubrovačke podružnice stranke izabran je dubrovački odvjetnik Dino Hadžiomerović, dok su za potpredsjednike stranke izabrani Mario Tevšić, nekadašnji HNS-ovac te Kate Bendeviš, dok je tajnicom postala Amila Avdić.

Cilj je stranke u Dubrovniku, kaže Hadžiomerović, vratiti Grad građanima. Mišljenja je kako sve manje građana smatra ovaj grad kao mjestom za život. Hadžiomerović smatra kako HDZ vodi Grad tako što se on više ‘zagušuje’, ‘prometno je još kompliciraniji’, ‘vlast vrši određenu represiju prema građanima, prvenstveno administrativnog tipa’, što posebno vidi u svom poslu.

Na političkoj sceni GLAS je godinu i pol dana, a trenutno broji tisuću članova na području Hrvatske. Što se tiče dubrovačke podružnice, predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš ističe kako imaju evidentiranih tridesetak članova. ‘Znatno prije su se stekli uvjeti za osnivanje podružnice Dubrovnik’, naglašava. Na pitanje radi li se samo bivšim dubrovačkim HNS-ovcima, istaknula je kako se jednom našalila i rekla: ‘Prijelazni rok za HNS-ovce je prošao’.

-Nas se uvijek doživljavalo kao neke koji su bili u HNS-u. Nema toga više. Sad je sve više ljudi koji nisu nikad nisu bilu niti u jednoj stranci, a mi smo im prvi izbor – govori Mrak-Taritaš.

Ističe kako su oporba u Saboru, ali ne način da kritiziraju, već da kažu, kad budu imali priliku upravljati – kako će upravljati. Zalažu se za jednakost među sugrađanima, vrijednosti suživota, jasnu gospodarsku politiku kojom žele smanjiti parafiskalne i sve druge namete. ‘Imamo jasnu vanjsku politiku u kojoj mislimo da nam treba više Europe’, rekla je Mrak Taritaš.

Među pozvanim gostima i pružateljima podrške našao se i DDS-ovac Ivan Jelčić koji, kako kaže, prati rad stranke od osnivanja. Smatra kako imaju dobru poruku. Misli kako su jedna od rijetkih stranki koja je okrenuta liberalnijem dijelu građana, a da ovdje mogu biti neka vrsta glasa tog dijela građana. Nada se kako će biti dobra konkurencija na dubrovačkoj političkoj sceni..

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač ističe kako ga veseli što će imati još jednu organizaciju za ‘plodonosnu’ suradnju. ‘Očito smo slični po svjetonazoru i vrijednostima koje vrednujemo’, ističe Barač te kako su na ‘zajedničkoj strani političkog prostora’.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist