Politika

‘DOSTA JE BILO’ Franković oštro: ‘GUP grada Dubrovnika treba žurno mijenjati’

'DOSTA JE BILO' Franković oštro: 'GUP grada Dubrovnika treba žurno mijenjati'

– Vrlo često dobivam kritike naših sugrađana koji me upozoravaju na nevjerojatne situacije koje se događaju na gradilištima, kako niču zgrade na čudnim mjestima te trajno uništavaju vizure grada Dubrovnika. Upravni odjeli moraju izdavati dozvole i na tim mjestima samo iz razloga jer je to sve dozvoljeno GUP- om – napisao je u svom Fb postu gradonačelnik Mato Franković vidno ogorčen stanjem na terenu.

Naime, u srijedu, 23. siječnja na 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika vijećnici će se, među ostalim, izjasniti o ukidanju postojećeg DPU-a i donošenju izmjena GUP-a Grada Dubrovnika, za koje je još jučer oporba – KLGB ‘Srđ je Grad’ upozorila da će pogodovati interesima investitora, konkretno vlasnika Belvederea, a ne građanima. Međutim, Franković ovaj potez smatra neophodnim argumentiravši ga nadalje u svom napisu kojeg prenosimo u cijelosti.

– Tako danas imamo zgradu na Gimanu, gradi se u Lapadu i trajno uništava vizura Uvale Lapad, investitor iza zgrade Grawe-a je potkopao cijelu cestu i gradi veliku zgradu na tom području. Sve to su dopustile posljednje izmjene GUP-a Grada Dubrovnik i iako građani mene smatraju odgovornim za ovu novogradnju s istom nemam nikakve veze. Grad treba zaštititi i ograničiti ovakve sulude gradnje jer ovakav GUP će sve uništiti. Stoga ćemo žurno pokrenuti izmjene i dopune GUP-a, ne kako bi osigurali nove zone građenja nego upravo suprotno, kako bi ograničili ono što su posljednje izmjene i dopune GUP-a Grada Dubrovnika dozvolile i kako bi konačno rekli građevinskom lobiju DOSTA JE BILO – zaključio je gradonačelnik.

'DOSTA JE BILO' Franković oštro: 'GUP grada Dubrovnika treba žurno mijenjati'

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist