Politika

IGOR LEGAZ O DPU ‘BELVEDERE’ ‘Nemojte otimati građanima javni put skrivanjem isprava!’

Igor Legaz uputio je, kako ističe, ‘važnu obavijest građanima o svjesnom pokušaju krađe puta’, a vezanu za raspravu o prijedlogu stavljanja DPU Belvedere iz 2013. izvan snage na sjednici Gradskog vijeća koaj je zakazana za ovu srijedu. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Da bi se DPU “Belvedere” (iz 2013.) stavio izvan snage, Gradsko vijeće prethodno treba donijeti NOVU odluku o pokretanju postupka stavljanja DPU “Belvedere” (iz 2013.) izvan snage, budući da je prije 3 mjeseca istekao dvogodišnji rok važenja odluke (iz 2016.) o pokretanju postupka stavljanja DPU “Belvedere” (iz 2013.) izvan snage.

Neovisno u proceduralnoj smetnji (isteku roka) za donošenje odluke o stavljanja DPU ‘Belvedere’ (iz 2013.) izvan snage, ukazujem da je pravomoćnim rješenjem Općinskog suda u Dubrovniku, br. Z-15054/17 od 03.09.2018. potvrđena ključna primjedba građana, iznesena u javnoj raspravi.

Da podsjetim, građani su na javnoj raspravi isticali da ‘Vila Larus’ d.o.o. uopće nije vlasnik desetak nekretnina, za koje je tvrtka ‘Vila Larus’ d.o.o. tvrdila da jest vlasnik, ali te primjedbe građana su odbijene, uz obrazloženje ‘da se radilo o pogrešci suda, koja će uskoro bit ispravljena.

Međutim, sasvim suprotno od razloga za odbijanja primjedaba građana, Općinski sud u Dubrovniku, je (navedenim) rješenjem, u potpunosti odbio prijedlog navedene tvrtke za ‘ispravljanjem pogrešaka’, čime se pokazalo kako su primjedabe građana, preuranjeno, a posve neosnovano, odbijene.

Rješenje Općinskog suda u Dubrovniku, br. Z-15054/17 od 03.09.2018. je dostavljeno drušvu ‘Vila Larus’, a nije dostavljeno Gradu Dubrovniku (jer Grad Dubrovnik nije bio stranka u postupku).

Međutim, Grad Dubrovnik je, posredstvom medija saznao za postojanje rješenja Općinskog suda u Dubrovniku, br. Z-15054/17 od 03.09.2018., koje je iznimno povoljno po interes građana, jer je tim rješenjem, očuvana cjelovitost č.zem. 2459 k.o. Dubrovnik (u isključivom vlasništvu Republike Hrvatske), tlocrtne površine od 1780 kvadratnih metara [prilog 5], u naravi, jugoistočni OKRAJAK puta Vlaha Bukovca, koji je stoljećima bio javan i koji je jedini pristupni kopneni (obalni) put do (oko) ponte sv. Jakoba, odnosno do pripadajućeg javnog kupališta.

Grad Dubrovnik, u radnim materijalima, koje je poslao gradskim vijećnicima, nije priložio rješenje Općinskog suda u Dubrovniku, br. Z-15054/17 od 03.09.2018. (koje je morao zatražiti od ‘Vila Larus’ d.o.o.).

Grad Dubrovnik ponovno namjerno prikriva isprave, samo kako bi ‘zgazio’ interes građana, slično kao što je prikrio i očitovanje Ministarstva pomorstva, prometa i veza (iz 2001.) na prijedlog da se ‘amfiteatar’ izuzme iz zone pomorskog dobra.

Nemojte otimat građanima javan put na način da skrivate isprave!- poručio je Igor Legaz.

Pročitajte još

Burna rasprava oko projekta ispred Vile Salvator: Uređenje ulice ili priprema za peterokatnicu

Andrea Falkoni Račić

Đuro Capor o Areni Lapad: Baraka je očito u dosluhu sa Supernovom

Andrea Falkoni Račić

Gradski vijećnici usvojili Proračun za 2023., prvi u eurima!

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija