Aktualno

Doris Peručić preuzima ACI?

Doris Peručić preuzima ACI?

Kreću smjene u ACI-ju.  Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Novi list, već se priprema saziv nove sjednice Nadzornog odbora na kojoj bi najvažnija točka dnevnog reda trebala biti upravo smjena Uprave i imenovanje nove.

Navodno su poznati i glavni kandidati za popunu Uprave i oni dolaze iz nadzornog odbora ACI-ja, pa bi po toj varijanti dužnost predsjednika Uprave trebala preuzeti sadašnja predsjednica Nadzornog odbora Doris Peručić inače profesorica na Sveučilištu u Dubrovniku, dok bi druga članica Uprave trebala postati Tamara Martinčić, koja je također članica Nadzornog odbora. Doris Peručić je inače profesorica na Sveučilištu u Dubrovniku, dok Tamara Martinčić radi kao savjetnica za gospodarstvo u Upravnom odjelu za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije.

 
Nakon smjene Ante Violića, pa zatim i smjene njegova nasljednika Brune Bonifačića uskoro bi trebao biti smijenjen i aktualni član Uprave ACI-ja Dražen Nikolić. Treći po redu u samo deset mjeseci.

 Treća promjena uprave u samo 10 mjeseci svojevrsni je kadrovski fijasko u toj tvrtki, tvrdi Novi list. Ključan posao trebala je biti priprema za dokapitalizaciju nautičke grupacije koja ima 21 marinu na Jadranu, te je po najavama predstavnika hrvatske Vlade, ACI već trebao biti spreman za početak tog procesa u kojem bi glavni partneri trebali biti hrvatski mirovinski fondovi. Međutim, pripreme dosad uopće nisu obavljene na kvalitetan način, dijelom zbog kadrovskih zavrzlama, odnosno zato što nije pripremljen niz organizacijskih promjena i strateških dokumenata bez kojih je teško očekivati kvalitetnu dokapitalizaciju, odnosno njezin maksimalan učinak, koji će se svakako ogledati u cijeni za paket dionica ACI-ja, ali i kroz provođenje investicija u marinama.

Veći problem je razjedinjenost poslovnog sustava u kojem svaka marina radi zasebno, što se dosad nije promijenilo. Nadalje nije obavljen niti prilično kompliciran i zahtjevan proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa tako da se danas precizno ne zna što je sve u vlasništvu ACI-ja, kolika je vrijednost tih nekretnina, što je jedan od temelja za izradu dugoročne strategije poslovanja i investiranja.
Nema niti konkretnih rezultata u kratkoročnim investicijama, pa tako kasni i investicija od 60 milijuna kuna u marini Slano, gdje se planirala modernizacija infrastrukture i povećanje broja vezova.

Pročitajte još

PROBLEMI NA IZLAZU IZ BURBONA Pješaci moraju osluhnuti spušta li se automobil!

Marko Džamarija

‘STVORENE SMO ZA NEBO’ Promocija knjige Tee Perović

Dulist

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist