Aktualno

DORH zatražio dodatne informacije o slučaju zbrinjavanja otpada s Lokruma

Na traženje Državnog odvjetništva u policiji se neslužbeno doznajemo provode informativni razgovori s članovima Upravnog vijeća javne ustanove Rezervat Lokrum koji su u tom tijelu bili od 2018. do 2020. godine. Sve vezano za gospodarenje otpadom, odnosno s postupcima javne nabave za skupljanje, odvoz i zbrinjavanje krupnog i šumskog otpada s otoka, a zbog čega je prošle godine i smijenjen ravnatelj Ivica Grilec. Tada se podsjetimo tvrdilo kako je u postupku javne nabave prekršena procedura, bez financijske štete. Inače, istraga se provodi na temelju prijave gradonačelnika Mata Frankovića, odnosno Grada Dubrovnika. Ovdje ćemo podsjetiti kako je dan uoči Grilecove smjene gradonačelnik izjavio kako je pregledano više postupaka javne nabave te je nakon završene interne revizije, a na osnovu dokumenata pa i nekih drugih spoznaja podnio prijavu prema službenici u Gradu Dubrovniku koja je zadužena za nepravilnosti te je ona dalje procesuira.
Kako doznajemo, Državno odvjetništvo zatražilo je dodatne informativne razgovore kako bi došli do razjašnjenja niza još uvijek nedorečenih pitanja vezano za postupak jednostavne javne nabave u kojem je posao skupljanja, odvoza i zbrinjavanja otpada dobila tvrtka Tehnogradnja. Traži se dodatno obrazloženje zbog čega je došlo do povećanja vrijednosti javne nabave, na koji su se način sklapali ugovori te zašto su se formirale različite cijene odvoza po kubiku otpada. Uz to, DORH doznajemo posebno zanima objašnjenje zbog čega je otpad prevozila i zbrinjavala tvrtka Respket, odnosno zašto sve to nije stizalo do tvrtke Sekundar koji je po ugovoru s Tehnogradnjom bio u cijelom poslu.

 

Pročitajte još

Što vas sve očekuje u Noći istraživača?

Dulist

FRANKOVIĆ O RAMPI PREMA SRĐU ‘Ništa nećemo napraviti bez suglasnosti stanovnika Bosanke. Nema šanse!’

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija