Grad

FRANKOVIĆ: Ivica Grilec sutra će biti razriješen dužnosti ravnatelja Lokruma

FRANKOVIĆ: Ivica Grilec sutra će biti razriješen dužnosti ravnatelja Lokruma

Gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije ovog utorka nakon izbora istaknuo je kako će sutra na Upravnom vijeću Lokruma dosadašnji ravnatelj Lokruma Ivica Grilec biti razriješen ove pozicije.

-Pregledano je više postupaka javne nabave i u suradnji s mojim najbližim suradnicima, nakon završene interne revizije, donio sam odluku te sam na osnovu navedenih dokumenata pa i nekih drugih spoznaja podnio prijavu prema službenici u Gradu Dubrovniku koja je zadužena za nepravilnosti te je ona dalje procesuira. Za sutra u 11 sati sam sazvao interni sastanak s Upravnim vijećem Lokruma, donio sam odluku o tome kako će sutra u 14 sata službeno i na Upravnom vijeću Ivica Grilec biti razriješen dužnosti te će njegovo razrješenje biti proslijeđeno Gradskom vijeću na raspravu i donošenje. Upravno vijeće Lokruma za v.d. će predložiti Nikolinu Grković, zaposlenicu Lokruma, osobu koja ima veliko iskustvo i znanje po pitanju zaštite prirode – rekao je gradonačelnik Franković.

Dodao je kako spornim postupkom javne nabave nije napravljena financijska šteta, ali kako se nisu poštivale propisane procedure.

-Upravnom vijeću Lokruma sutra ću također predložiti i ukidanje dva mjesta pomoćnika ravnatelja te ćemo ljude koji su do sada radili na tim mjestima reorganizirati na druge pozicije jer smatram da je njihova odgovornost u ovom procesu jednaka onoj ravnatelja – zaključio je gradonačelnik.

Podsjetimo, ravnatelj Lokruma Ivica Grilec našao se na meti prozivki zbog javne nabave za odvoz otpada s Lokruma procijenjene vrijednosti 600 tisuća kuna. Sporan je, naime, bio treći postupak javne nabave proveden u svibnju 2019., a o svemu se više govorilo na konferenciji za medije na Lokrumu gdje su ravnatelj i suradnici pokušali objasniti što se dogodilo.

-Nakon što je ravnatelj dao stručnim službama nalog, utvrđujemo količine otpada koje će biti iz Benediktinskog samostana te nam je jasno da one nisu obuhvaćene planom nabave, da su to nove stvari i one su u obimu takve da moraju ići u javnu nabavu. Prvo smo morali napraviti korekciju plana nabave i naša procjena bila 600 tisuća kuna. To dajemo na Upravno vijeće 10. svibnja 2019. i odmah 13. svibnja objavljujemo nabavu – rekao je Dragojević te dodao kako je nakon dva tri dana vidio kako oglas nije objavljen. Tada mu je agent iz Elektroničkog oglasnika rekao da nije kliknuo neku oznaku ‘kreiraj’ i da to sad napravi. No, tok za javnu nabavu bio je 20 dana te je, objasnio je morao promijeniti rok u samoj dokumentaciji, što je i napravio te ga pomaknuo za sedam dana, odnosno s 3. lipnja na 10. lipnja kada je trebalo biti otvaranje ponuda.

-Međutim, trebalo je napraviti još jedan korak, odnosno promijeniti datum i u samom oglasniku, te izmjene roka u samoj dokumentaciji oglasnik nije prepoznao jer nisu unesene u sam sustav – rekao je dalje. U petak, 7. lipnja nazvao ga je, rekao je, čovjek iz Tehnogradnje da ne može zakačiti ponudu te su mu u ponedjeljak iz Elektroničkog oglasnika javne nabave, dakle na sam dan otvaranja ponuda po izmjenjenom roku, rekli da ne mora raspisivati novi postupak jer da postoji zakonsko rješenje – glasilo je objašnjenje pomoćnika za poslovanje JU Rezervat Lokrum Srđana Dragojevića protekle srijede.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist