Aktualno

Vatrogasci pozivaju na oprez, vrlo velika opasnost od šumskog požara

Vatrogasci pozivaju na oprez, vrlo velika opasnost od šumskog požara

Prema prognozi Državnog hidrometerološkog zavoda pred nama je još jedan toplinski val, a indeks opasnosti od šumskog požara vrlo je velik za područje Dubrovačko-neretvanske županije, Šibensko-kninske, i Splitsko-dalmatinske.
-Stoga pozivamo građane na dodatan oprez i apeliramo na pridržavanja općih mjera za sprečavanje izbijanja požara – navode iz Hrvatske vatrogasne zajednice.
Podsjećamo da su za neodgovorno ponašanje kojim se izazove požar predviđene visoke kazne. Novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 do 150.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja izazove požar. Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000,00 kn do 15.000,00 kn. Nepromišljenim spaljivanjem može se počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine za što se može izreći kazna zatvora do tri godina, ako je djelo počinjeno iz nehaja.
-Još jednom upozoravamo građane na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom. Ukoliko primijetite dim ili požar odmah zovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112- navode.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist