GradUrednički izbor

DONOSIMO POPIS ŠKOLA Od idućeg tjedna dio mališana dobit će zdrave sendviče!

DONOSIMO POPIS ŠKOLA Od idućeg tjedna dio mališana dobit će zdrave sendviče!

Dio osnovnih škola u gradu Dubrovniku koje imaju kuhinju od idućeg tjedna kreću s organiziranim obrocima za svoje učenike. Ovakva odluka donesena je nastavno na Uputu Ministarstva znanosti i obrazovanja koju je Grad Dubrovnik jučer zaprimio te će škole, sukladno svojim kapacitetima, same pripremati zdrave sendviče za učenike dok se ne provedu postupci nabave.

Od ponedjeljka 9. siječnja s obrocima kreću škole Ivana Gundulića, Montovjerna i Marina Držića, dok će škole u Mokošici i Lapadu krenuti od tjedna 16. siječnja.

One škole koje ne posjeduju kuhinju, a to su OŠ Marina Getaldića i OŠ Orašac, za sada neće imati organizirane obroke za svoje učenike, s obzirom na postojeća prostorna ograničenja za pripremu i posluživanje hrane te će se morati pričekati provedba postupka nabave.

Uzimajući u obzir zakonske rokove ovaj se postupak može provesti najranije kroz 20-ak dana te bi do 1. veljače sve škole u gradu Dubrovniku trebale imati organiziranu besplatnu prehranu za učenike.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske donijela je 29. prosinca 2022. odluku o sufinanciranju troškova prehrane za učenike osnovnih škola u iznosu od 10 kuna dnevno, a škole su, zajedno s osnivačima, dužne provesti organizaciju prehrane na terenu.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist