Županija

DONESENA ODLUKA Državna komisija djelomično usvojila dvije žalbe za Lučino razdolje

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave razriješila je proteklog ponedjeljka nakon mjesec dana dvije žalbe koje su odgodile otvaranje ponuda za projektiranje i izvođenje radova izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Obje žalbe zainteresiranih gospodarskih subjekata djelomično su usvojene. Prema prvoj žalbi ukrajinske tvrtke Fermerske Gospodarstwo ‘ASTART M’, Nowy Rodzil, DKOM je donio rješenje o poništenju dijela izmjene dokumentacije o nabavi zahvaćenih nezakonitošću. Također, DKOM je naložio Agenciji za gospodarenje otpadom da u roku od 8 dana od javne objave rješenja nadoknadi navedenoj ukrajinskoj tvrtki troškove žalbenog postupka u iznosu od 2500 kuna, dok je ujedno odbio kao neosnovan zahtjev ove tvrtke za naknadom troškova u ostalom dijelu. Istu odluku Državna komisija donijela je i po pitanju drugog žalitelja tvrtke ICT-Insisto Gornji Stupnik.

Sukladno objašnjenju Državne komisije, problem je nastao oko opetovanih izmjena, odnosno ispravaka vezanih za podnošenje dokumentacije koje je tijekom procesa javne nabave objavljivala Agencija za gospodarenje otpadom te, kako je navedeno u objašnjenju ‘propuštanja naručitelja da valjano odgovori na pravodobno dostavljen zahtjev za dodatne informacije, objašnjenja ili izmjene dokumentacije o nabavi’. Agencija za gospodarenje otpadom, utvrđeno je odlukom, mijenjala je dokumentaciju s time da je u izmjenama izbrisala dio rečenice koji istovremeno nije zbrisala iz Knjige 3. Zbog toga je, među ostalim, u odnosu na sadržaj izmijenjene dokumentacije o nabavi 26. veljače žalbu podnijela ukrajinska tvrtka. Ona je tako osporavala valjanost odgovora Agencije te je tražila da se usklade pojedini uvjeti iz Knjige 3B-04. Istu žalbu podnijela je i tvrtka ICT-Insisto iz Gornjeg Stupnika.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Županija daje novčanu potporu za obitelji s četvero i više djece

Dulist

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija