AktualnoUrednički izbor

Don Toma odlazi u mirovinu, don Hrvoje Katušić novi rektor crkve sv. Vlaha

Don Toma odlazi u mirovinu, don Hrvoje Katušić novi rektor crkve sv. Vlaha

Mons. Toma Lučić se razrješuje službe rektora Zborne crkve sv. Vlaha i crkve sv. Spasa i delegata za apostolat pomoraca, te se umirovljuje zbog navršene kanonske dobi, a na njegovo mjesto dolazi Don Hrvoje Katušić, generalni vikar Dubrovačke biskupije se razrješuje službe predsjednika Caritasa Dubrovačke biskupije i voditelja Katehetskog ureda. Imenuje se rektorom Zborne crkve sv. Vlaha i crkve sv. Spasa i delegatom za apostolat pomoraca. Naime, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić potpisao je dekrete kojim se uvode neke promjene u službama na župama i u biskupiji koje donosimo u nastavku.

Don Frano Markić se razrješuje službe župnika župe sv. Marije Magdalene, te se umirovljuje zbog navršene kanonske dobi. Don Mato Puljić se razrješuje službi župnika župe sv. Vlaha, Janjina i upravitelja župe sv. Martina, Žuljana, te se imenuje župnikom župe sv. Marije Magdalene, Putniković. Don Željko Batinić se razrješuje službe upravitelja župe sv. Kuzme i Damjana, Lastovo, te se imenuje župnikom župe sv. Vlaha, Janjina i upraviteljem župe sv. Martina, Žuljana i zbog lakše pastoralne skrbi i teritorijalne povezanosti sa župom Janjina preuzima pastoralnu brigu o vjernicima mjesta Osobjava koje i dalje administrativno pripada župi Velike Gospe, Kuna.

Don Marko Stanić, župnik župe Pomoćnice kršćana, Orebić, zbog lakše pastoralne skrbi i teritorijalne povezanosti sa župom Orebić preuzima brigu o vjernicima mjesta Postup, Borje i Podobuče koja i dalje administrativno pripadaju župi Velike Gospe, Kuna. Don Tonći Ante Prizmić se razrješuje službe župnog vikara u župi sv. Petra, Dubrovnik, te se imenuje upraviteljem župe sv. Kuzme i Damjana, Lastovo. Don Hrvoje Zaninović se razrješuje službe župnog vikara u župama sv. Vida, Trsteno i sv. Jurja, Osojnik, te se imenuje župnim vikarom u župi sv. Petra, Dubrovnik. Don Miljenko Babaić se razrješuje službe župnika župe sv. Vlaha, Ston, upravitelja župe sv. Antuna opata, Mali Ston i službe dekana Stonskog dekanata, te se imenuje župnikom župe sv. Ilara, Mlini. Don Bernardo Pleše se razrješuje službe župnika župe sv. Ilara, Mlini, te se imenuje župnikom župe sv. Vlaha, Ston i upraviteljem župe sv. Antuna opata, Mali Ston. Don Mihael Čavlek se razrješuje službe upravitelja župa Očišćenja Marijina, Smokvica i sv. Petra, Čara, te se vraća na službu u matičnu Varaždinsku biskupiju.

Don Stipo Miloš se razrješuje službi župnika župe sv. Srđa i Baha, Pridvorje i upravitelja župe sv. Nikole, Dubravka, te se imenuje župnikom župe Očišćenja Marijina, Smokvica i upraviteljem župe sv. Petra, Čara. Don Marin Marić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije na privremenoj službi u Dubrovačkoj biskupiji, se imenuje upraviteljem župa sv. Srđa i Baha, Pridvorje i sv. Nikole, Dubravka. Don Ante Burić, vikar za pastoral Dubrovačke biskupije, razrješuje se službe predsjednika Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju, te se imenuje predsjednikom Caritasa Dubrovačke biskupije. Željana Lučić se imenuje predsjednicom Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju. Šime Zupčić se razrješuje službe tajnika Katehetskog ureda, te se imenuje voditeljem istog ureda. Ana Marčinko se imenuje na novi mandat od pet godina voditeljicom Ureda za mlade i predsjednicom Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist