Aktualno

DOM ZDRAVLJA TRAŽI NOVOG RAVNATELJA Branko Bazdan ide po treći mandat

Branko Bazdan

Dom zdravlja Dubrovnik u potrazi je za novim ravnateljem nakon što je dosadašnjem ravnatelju Branku Bazdanu istekao četverogodišnji mandat. Natječaj za novu čelnu osobu ove zdravstvene ustanove objavljen je krajem protekle godine, 29. prosinca. Upravno vijeće Doma zdravlja Dubrovnik imenuje ravnatelja na mandat od četiri godine, a buduća čelna osoba ove institucije mora imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Na funkciji od 2014. godine

Dosadašnjem ravnatelju Branku Bazdanu ovo je drugi mandat na poziciji ravnatelja Doma zdravlja, a s obzirom da je odnedavno napunio 60 godina, zanimalo nas je hoće li do vremena mirovine nastaviti voditi Dom zdravlja.

— Prijavio sam se na natječaj, idem po treći mandat – kratko nam je potvrdio Branko Bazdan, a na pitanje o detaljima programa s kojim se prijavio, istaknuo je kako program nije bio potreban. Nije pak želio isticati neke posebne smjernice po kojima bi želio nastaviti voditi Dom zdravlja, već je naglasio kako se o tome može razgovarati ako ga se ponovno izabere.

Podsjetimo, Branko Bazdan prvi je put postao ravnateljem Doma zdravlja Dubrovnik 2014. godine. Prethodno tome obavljao je funkciju ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik, odakle je smijenjen u postupku sanacije, kada je Dubrovačko-neretvanska županija upravljačka prava predala Vladi RH. Bazdan je na funkciji ravnatelja naslijedio Dušanku Šutalo, kojoj je tada bio istekao četverogodišnji mandat.

lr

Iz tiskanog izdanja DuLista od 12. siječnja 2022.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Dubrovačke zidine i ove godine ‘utonule’ u mrak

Dulist

U NEDJELJU Korizmeni križni put padinama Srđa

Dulist

PADA CIJENA SVIH ENERGENATA Od utorka jefinije gorivo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija