Aktualno

DOLAZI VAL VRUĆINE U ponedjeljak temperature u Hrvatskoj kao usred ljeta!

turisti vrucina grad 6

Kakva meteorološka “bomba”, na samom početku travnja! Sinoptička situacija na prognostičkim kartama signalizira dolazak anticiklone s područja Afrike s kojom će temperature u našoj domovini otići u “nebesa” i dosegnuti nevjerojatne vrijednosti za ovo razdoblje godine, naime, u kontinentalnom dijelu “Lijepe naše” u ponedjeljak i utorak temperatura zraka u meteorološkom zaklonu mogla bi se “popeti” i preko 30 C, kako predviđaju pojedini visokorezolucijski prognostički modeli.

Već u jutarnjim satima prvog dana nadolazećeg tjedna temperatura bi u središnjem i zapadnom dijelu unutrašnjosti mogla doći do 30 C, pa će atmosferske prilike u Hrvatskoj u ponedjeljak biti prave ljetne. U Dalmaciji će “temperaturnu eksploziju” zaustaviti termoregulator-more čije se temperature u ovom trenutku kreću između 14 i 16 C pa, iako će biti vrlo toplo, temperature uz obalu neće dosegnuti vrijednosti onih na kontinentu.

Kada je pak o Dalmaciji riječ, najveće vrijednosti temperature zraka na 2 metra od tla mogle bi se mjeriti u zaleđu Zadra. “Afrička anticiklona” podići će živu u termometru u većem dijelu Europe, ekstremna odstupanja temperature zraka od višegodišnjeg prosjeka pogodit će Francusku, Njemačku, Baltičke zemlje… Jedno je sigurno, ako se prognoze temperatura zraka za početak idućeg tjedna ostvare, u Lijepoj našoj će trebati krema za sunčanje i osvježenje, piše Slobodna Dalmacija. 

Pročitajte još

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je sutra bez struje?

Dulist

U godinu dana ‘ulovljeno’ gotovo 5 tisuća krivotvorenih novčanica eura

Dulist