Aktualno

‘DOĐITE SVAKAKO I SVAKAKVI’ Uskoro počinje Dubrovački karnevo!

'DOĐITE SVAKAKO I SVAKAKVI' Uskoro počinje Dubrovački karnevo!

Tradicionalna manifestacija ‘Dubrovački karnevo’ u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika ove godine slavi svoj jubilarni, dvadeseti rođendan! Ovogodišnji program Dubrovačkog karnevala je najduži i sadržajno najbogatiji do sada, a održavat će se od 22. veljače do 5. ožujka 2019.
Bogat i raznovrstan program Dubrovačkog karnevala obuhvaća brojne zabavne programe za djecu i odrasle, od nastupa animatora i žonglera te oslikavanje lica na maškaratama za dječje vrtiće i učenike osnovnih škola na Stradunu i maškaratama za najmlađe maškare i maškarane obitelji u Gradskoj kavani. Svatko će ptronaći nešto za sebe između Maškarata za mlade u Klubu mladih Orlando, Dječje maškarate u Mokošici i Velikog plesa malih maškara Društva naša djeca u Hotelu Rixos Libertas.

Ovogodišnji Dubrovački karnevo prvi put u okviru svog programa ugošćuje Župski karnevo na Stradunu uz gostujuće maškarane skupine iz Hrvatske i inozemstva, Radionice izrade karnevalskih maski Udruge Dart i Galerije Artur održavat će se svakim radnim danom od 25.veljače, od 10 do 16 sati u TIC-u na Pilama. Odlična zabava je uvijek na Maškarati ispod kuplja u Lazaretima, a prava poslastica će i ove godine biti Valcer pod maskama na Stradunu uz bićerin, nastup Gradske glazbe Dubrovnik i Karnevalskog benda. Novost jubilarnog, dvadesetog Dubrovačkog karnevala je Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula u restoranu Klarisa. Vrhunac i završna manifestacija Dubrovačkog karnevala je tradicionalni Veljun uz Talire u Gradskoj kavani u utorak, 5.ožujka u 20 sati, a nastavlja se Ultimima od mladijeh maškara od 23 sata uz popularnu Maju Šuput u Revelinu, s besplatnim ulazom za sve maškare.

Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika osigurali su vrijedne nagrade najboljim i najmaštovitijim maskama Dubrovačkog karnevala, od dvije povratne zrakoplovne karte za Istanbul Turkish Airlinesom, dvije povratne karte za Zagreb s Croatia Airlinesom uz vikend boravak u hotelu Dubrovnik te ostale vikend boravke za dvoje u hotelu Lafodia na Lopudu, hotelu Odisej na Mljetu i brojne druge zanimljive pojedinačne i grupne nagrade.

Tradicija maškaravanja u Dubrovniku seže daleko u prošlost, a Dubrovnik njeguje svoje običaje i kroz Dubrovački karnevo. Maškarajte se, zabavite i osvoje vrijedne nagrade!

-Dođite svakako i svakakvi! – poručuju iz TZ Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist