Kultura

Dođite na ‘Malu izložbu’ i blagdansko druženje u Leninom ateljeu u Zlatarskoj

Dođite na 'Malu izložbu' i blagdansko druženje u Leninom ateljeu u Zlatarskoj

U malom ateljeu umjetnice Lene Kramarić u Zlatarskoj održava se jedna ‘Mala izložba’. Bez službenog otvorenja i u blagdanskom raspoloženju, umjetnica poziva staro i mlado na malu prodajnu izložbu i božićno druženje.

-Radi se o crtežima, slikama na papiru, malih formata i isto tako malih cijena. Izložba je prodajnog karaktera, a druženje božićnog. Baka Aida je napravila super kolače – naglašava nam Kramarić. Ističe kako se kroz prosinac odlučila odmaknuti od svog ‘uhodanog’ rada i djelovanja. Radovi su u njenom stilu i tehnici, no ovoga puta na papiru.

Dođite na 'Malu izložbu' i blagdansko druženje u Leninom ateljeu u Zlatarskoj

-Kad radim na papiru, onda sam nekako spontanija i brža. Tako da mogu reći da radovi imaju drukčiju kvalitetu, odnosno da su – spontani i autentičniji – dodala je. S obzirom na to, bilo joj je zgodno u božićno vrijeme napraviti nekakvu vrstu malog druženja, a ne ozbiljnu izložbu s formalnim otvorenjem.

-Da sam mogla, napravila bih ovo i prije, no poanta je da se publika osjeća dobrodošlom i pozvanom. Nekad mi se čini da sve radim iza zatvorenih vrata pa mi je drago otvoriti ta vrata, čuti komentare i kritike. Mislim i kako je to moja dužnost. Djelujem u takvom prostoru, unutar povijesne jezgre u kojoj su sadržaji nažalost ograničeni. Također, mislim da nam u ovo vrijeme, posebno nakon korone, svima paše da se družimo – naglasila je. Nije odredila datum dokad je izložba otvorena, već samo vrijeme tijekom kojih inače radi.

-Svratite u Zlatarsku, očekujem vas od 8 do 17 sati i veselim se vašem dolasku! Za Božić neću raditi, ali na Badnjak ću biti u ateljeu kroz jutro – istaknula je.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist