Kultura

Dođite na ‘Malu izložbu’ i blagdansko druženje u Leninom ateljeu u Zlatarskoj

Dođite na 'Malu izložbu' i blagdansko druženje u Leninom ateljeu u Zlatarskoj

U malom ateljeu umjetnice Lene Kramarić u Zlatarskoj održava se jedna ‘Mala izložba’. Bez službenog otvorenja i u blagdanskom raspoloženju, umjetnica poziva staro i mlado na malu prodajnu izložbu i božićno druženje.

-Radi se o crtežima, slikama na papiru, malih formata i isto tako malih cijena. Izložba je prodajnog karaktera, a druženje božićnog. Baka Aida je napravila super kolače – naglašava nam Kramarić. Ističe kako se kroz prosinac odlučila odmaknuti od svog ‘uhodanog’ rada i djelovanja. Radovi su u njenom stilu i tehnici, no ovoga puta na papiru.

Dođite na 'Malu izložbu' i blagdansko druženje u Leninom ateljeu u Zlatarskoj

-Kad radim na papiru, onda sam nekako spontanija i brža. Tako da mogu reći da radovi imaju drukčiju kvalitetu, odnosno da su – spontani i autentičniji – dodala je. S obzirom na to, bilo joj je zgodno u božićno vrijeme napraviti nekakvu vrstu malog druženja, a ne ozbiljnu izložbu s formalnim otvorenjem.

-Da sam mogla, napravila bih ovo i prije, no poanta je da se publika osjeća dobrodošlom i pozvanom. Nekad mi se čini da sve radim iza zatvorenih vrata pa mi je drago otvoriti ta vrata, čuti komentare i kritike. Mislim i kako je to moja dužnost. Djelujem u takvom prostoru, unutar povijesne jezgre u kojoj su sadržaji nažalost ograničeni. Također, mislim da nam u ovo vrijeme, posebno nakon korone, svima paše da se družimo – naglasila je. Nije odredila datum dokad je izložba otvorena, već samo vrijeme tijekom kojih inače radi.

-Svratite u Zlatarsku, očekujem vas od 8 do 17 sati i veselim se vašem dolasku! Za Božić neću raditi, ali na Badnjak ću biti u ateljeu kroz jutro – istaknula je.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist