Kultura

Dođite na ‘Malu izložbu’ i blagdansko druženje u Leninom ateljeu u Zlatarskoj

U malom ateljeu umjetnice Lene Kramarić u Zlatarskoj održava se jedna ‘Mala izložba’. Bez službenog otvorenja i u blagdanskom raspoloženju, umjetnica poziva staro i mlado na malu prodajnu izložbu i božićno druženje.

-Radi se o crtežima, slikama na papiru, malih formata i isto tako malih cijena. Izložba je prodajnog karaktera, a druženje božićnog. Baka Aida je napravila super kolače – naglašava nam Kramarić. Ističe kako se kroz prosinac odlučila odmaknuti od svog ‘uhodanog’ rada i djelovanja. Radovi su u njenom stilu i tehnici, no ovoga puta na papiru.

-Kad radim na papiru, onda sam nekako spontanija i brža. Tako da mogu reći da radovi imaju drukčiju kvalitetu, odnosno da su – spontani i autentičniji – dodala je. S obzirom na to, bilo joj je zgodno u božićno vrijeme napraviti nekakvu vrstu malog druženja, a ne ozbiljnu izložbu s formalnim otvorenjem.

-Da sam mogla, napravila bih ovo i prije, no poanta je da se publika osjeća dobrodošlom i pozvanom. Nekad mi se čini da sve radim iza zatvorenih vrata pa mi je drago otvoriti ta vrata, čuti komentare i kritike. Mislim i kako je to moja dužnost. Djelujem u takvom prostoru, unutar povijesne jezgre u kojoj su sadržaji nažalost ograničeni. Također, mislim da nam u ovo vrijeme, posebno nakon korone, svima paše da se družimo – naglasila je. Nije odredila datum dokad je izložba otvorena, već samo vrijeme tijekom kojih inače radi.

-Svratite u Zlatarsku, očekujem vas od 8 do 17 sati i veselim se vašem dolasku! Za Božić neću raditi, ali na Badnjak ću biti u ateljeu kroz jutro – istaknula je.

Pročitajte još

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija