Aktualno

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

DODIJELJENO DESET 'A' DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Deset izvrsnih studenata Sveučilišta u Dubrovniku dobilo je ‘A’ državne stipendije. Potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija upriličeno je ovog četvrtka u Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku. Tom prigodom je rektor prof. dr. sc. Nikša Burum čestitao svima i poručio kako se nada da će studenti nastaviti u istom tonu.

– Sada sam vidio kolegu koji tu dolazi iz godine u godinu te mi ga je drago vidjeti, ali tu su došli i ostali studenti pa ne želim njih umanjiti, ali ipak ima tu nekih koji se vraćaju, zbog čega mi je uvijek drago. Nadam se da ćete se vi, koji ste ovdje prvi put, doći i iduće godine. Nadalje, drago mi je da se vidi kontinuitet u radu naših studenata – rekao je rektor te istaknuo kako Sveučilište u Dubrovnik prepoznaje svoje studente koji su nadareni, vrijedni te koji rade.

-Potičemo mlade ljude da cijene, njeguju i stječu znanje. Znanje nitko ne može oduzeti, sve vam mogu odnijeti, ali ono što imate u glavi ne može nitko – rekao je rektor Burum, nakon kojega se okupljenima obratila studentica Petra Macan.

– Svi smo mi svi krenuli na fakultet sa željom da izgradimo sebe kao osobe. Nitko od nas nije išao s time da ćemo sada nešto posebno učiti. Mislim da je jako lijepo kada stvarno ulažemo vrijeme u nešto te da to netko nagradi, ovaj put u obliku stipendije. Kad tad će nam se sve uloženo vratiti – izjavila je Macan.

Stipendije su uručene redovitim studentima koji su upisali prvu godinu prijediplomskih sveučilišnih studija u 2023./2024. i za redovite studente viših godina prijediplomskih sveučilišnih studija i/ili diplomskih sveučilišnih studija.

‘A’ Državne stipendije dobili su: Luka Grgurević s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Miho Vezilić s Odjela za elektrotehniku i računarstvo. Antonela Stanković s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Antonio Limov s Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Mia Lazo s Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Lea Ceraj-Cerić s Odjela za primijenjenu ekologiju, Ivan Amižić s Odjela za komunikologiju, Josipa Galić s Odjela za komunikologiju, Karmen Ban s Odjela za umjetnost i restauraciju i Petra Macan s Odjela za umjetnost i restauraciju.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist