SportUrednički izbor

DODIJELJENE NAGRADE Oni su najuspješniji dubrovački sportaši!

najbolji sportasi 2020 1

Vaterpolist VK Jug Adriatic osiguranje i hrvatski vaterpolski reprezentativac Loren Fatović, s reprezentacijom brončani na Svjetskom seniorskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu najuspješniji je sportaš Grada Dubrovnika u 2019. godini, dok je najuspješnija sportašica članica Judo kluba Dubrovnik 1966. Petrunjela Pavić, prvakinja Hrvatske u konkurenciji juniorki u kategoriji do 78 kilograma i brončana na Europskom juniorskom prvenstvu u finskom Vantauu u kategoriji do 78 kilograma.

Nagrade je, tradicionalno, dodijelio Dubrovački savez športova ove nedjelje navečer. Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje najuspješnija je seniorska momčad Grada Dubrovnika u 2019. godini, a Ženski košarkaški klub Ragusa najuspješnija je seniorska ženska ekipa Grada Dubrovnika u 2019. Najbolji trener i ove je godine Jugov Vjekoslav Kobešćak, a nagrade su dodijeljene i svim mladim dubrovačkim sportašima koji su protekle godine bili državni prvaci i(li) pobjednici Hrvatskog kupa. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Cvijetu Kapetaniću, dugogodišnjem košarkaškom sucu i jednom od osnivača ŽKK Ragusa, za sportska postignuća, razvoj, unaprjeđenje i promicanje dubrovačkog sporta.

Nagrađeni su i redom vaterpolisti VK Jug Adriatic osiguranje i hrvatski reprezentativci za brončanu medalju na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Gwangjuu i to Marko Macan, Luka Lončar, Xavi Garcia, Hrvoje Benić i Maro Joković kao i mlađi juniorski prvaci Hrvatske i pobjednici Kupa Hrvatske u 2019. Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje. VK Jug Adriatic osiguranje nagrađen je za uspeh juniorskih prvaka Hrvatske 2019., a Vaterpolski klub Dubrovački veterani (kategorija +45) nagrađeni su za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu. Plivački klub Jug dobio je nagradu za juniorsku štafetu 4 puta 200 metara slobodno čime su postali prvaci Hrvatske u 25 metara bazenu i 50 metara bazenu u 2019. Nagrađen je i njihov Michel Brassard, višestruki prvak Hrvatske u konkurenciji juniora i mlađih seniora u 2019. kao i višestruki prvak Hrvatske u konkurenciji mlađih juniora i mlađih seniora u 2019. Mario Šurković.

Hrvatski reprezentativac i rukometaš RKHM-a Dubrovnik Zvonimir Srna dobio je nagradu za srebrnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Španjolskoj. Iz Badmintonskog kluba Dubrovnik nagrađeni su mlađe kadetski prvak Hrvatske pojedinačno i u paru, pobjednik mlađe kadetskog kupa u paru u 2019. Patrik Karamatić, kadetski prvak Hrvatske pojedinačno i u paru, pobjednik kadetskog Kupa u paru u 2019. Marko Janičić, prvak Hrvatske U 13 u paru 2019. Davor Makivić, ali i pobjednici mlađe kadetskog Kupa Hrvatske u 2019.

Luka Violić iz Judo klub Dubrovnik 1966. dobio je nagradu za titulu prvaka Hrvatske u konkurenciji juniora u kategoriji preko 100 kilograma u 2019. U Taekwon-do klubu Shark nagrađeni su mlađe kadetski prvak Hrvatske Mihael Stanić. Šejla Škaljić iz Judo kluba Ura Nage nagrađena je za titulu prvakinje Hrvatske u konkurenciji djevojčica do 14 godina u kategoriji do 40 kilograma u 2019. Vlaho Kovačić iz Streljačkog kluba Dubrovnik dobio je nagradu za pobjedu na juniorskom kupu Hrvatske u disciplini Skeet u 2019. Leticia Tarroco iz Tenis klub Ragusa nagrađena je kao dvoranska prvakinja Hrvatske u parovima u uzrastu do 14 godina u 2019. Nagrađen je i juniorski prvak Hrvatske u 2019. Ante Mijić iz Bridge kluba Dubrovnik te prvak Hrvatske u kartingu, klasa 3 Rotax Mini Max u 2019. Antonio Pendo iz Autokluba Dubrovnik Racing.

Zamjenik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač čestitao je svima koji su ove nedjelje primili priznanja kao i onima koji su bili nominirani,

-Zahvaljujem svima koji su se natjecali na svim natjecanjima, a koji nisu nagrađeni, ali su se trudili. Želim vam puno uspjeha. Imamo izrazito kvalitetnu suradnju s Dubrovačkim savezom športova i bit ćemo vam uvijek nezaobilazan partner – poručio je Krajač.

Nagrađene košarkašice Raguse kratko su poručile da su sretne na nagradi, da im je ovo već šesta godina za redom da im je Dubrovački savez športova dodjeljuje te su poručile da se ‘vidimo dogodine’.

Najuspješnija sportašica Petrunjela Pavić naglasila je kako je sretna zbog proglašenja te da joj je drago da je njezin rad prepoznat te da se također nada da će se naći među laureatima i dogodine.

-U ovoj godini čeka me jako puno natjecanja, a glavni cilj mi je medalja na Svjetskom prvenstvu – rekla je Pavić.

Ispred Grada Dubrovnika okupljenima se obratila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

-Što vi budete bolji i jači i mi ćemo se truditi isto tako pratiti što više i što bolje budemo mogli. Krenuli smo s nizom aktivnosti po pitanju sportske infrastrukture. Strategijom sporta okrenuli smo novu stranicu u dubrovačkom sportu. Iznimno je fascinantno kakve ste sve uspjehe ostvarili u takvim nezavidnim uvjetima u kojima trenirate. Zato moje čestitke idu vašim trenerima i svim stručnim osobama u klubovima- rekla je zamjenica Tepšić te potom podsjetila na recentne projekte u sportskoj infrastrukturi.

-Grad Dubrovnik je ove godine prvo otvorio hangar Jedriličarskog kluba Orsan, potom Judo dvoranu u Mokošici i nogometni teren u Gospinom polju na koji će doći i natkrivena tribina u trećoj fazi. Sportska dvorana ide u energetsku obnovu, a u drugoj fazi će se urediti i unutrašnjost. Rekonstruirat će se i nekadašnja Stanica za tehnički pregled gdje će se napraviti nova dvorana za borilačke sportove. Planira se napraviti i dvorana za tenis. Niz je još projekata koji potvrđuju da Strategija sporta ne leži u ladicama nego da se po njoj zaista radi. Razveselilo nas je što će se Svjetsko rukometno prvenstvo igrati i u nas. To je odlična vijest jer će tako i naša nova sportska dvorana u Gospinom polju do tada biti sagrađena – naglasila je zamjenica Tepšić poželjevši svim sportašima još puno uspjeha u budućnosti.

Kako je protekla dodjela nagrada Dubrovačkog saveza športova pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

[FOTO] ZA TRENERA I PRIJATELJA Memorijalna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Dulist

Juraj Barčot apsolutni rekorder Hrvatske

Dulist

ZLATNI ORLANDO Natjecanje okupilo 331 plivača iz 41 kluba

Dulist