Kultura

DODIJELJENE NAGRADE ‘Grand Prix’ Nevi Rošić, ‘Orlando’ za Dawida Runtza i Jadranku Đokić

Tradicionalna dodjela Orlanda, nagrade Hrvatske radio televizije kojom se za osobita dramska i glazbena postignuća nagrađuju umjetnici s programa Dubrovačkih ljetnih igara održana je ovog četvrtka u Sponzi.

Ovogodišnji Grand Prix Orlanda za osobiti umjetnički doprinos u ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara dodijeljen je ‘glumici iznimnog dara, vanserijskoj umjetnici jedinstvene širine’ Nevi Rošić.

Orlanda za dramu dobila je glumica Jadranka Đokić za ulogu majke u predstavi Krvava svadba, a nagradu joj je dodijelio predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zdravko Kedžo.

Dobitnik nagrade Orlando za glazbu 73. Dubrovačkih ljetnih igara je poljski skladatelj maestro Dawid Runtz i to za nastup koji je održan 18. kolovoza kada je dirigirao Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i njihovim talentiranim gošćama večeri, mladim glazbenicama Lucijom Stilinović na flauti i Veronikom Ćiković na harfi. Riječ je o šefu dirigentu Zagrebačke filharmonije i glavnom dirigentu Poljske kraljevske opere koji je na glasu zbog besprijekorne i elegantne tehnike, čvrstog vladanja kompleksnim skladbama, izvanrednog osjećaja za glazbu, učinkovite komunikacije i nastupa koji ponuđuju snažne emocije, kako su naveli iz Igara. Maestro nije mogao prisustvovati dodjeli pa je nagradu Orlando iz ruku Ivane Kocelj umjesto njega primio dirigent Tomislav Fačini.

 

Pročitajte još

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva iznimna recitala

Dulist

Stijepo Mijović Kočan dubrovačkoj publici predstavio knjige ‘Bože moj’ i ‘Pjesnici pljeva’

Dulist

ZNANSTVENI SKUP Susret posvećen književniku Petru Šegedinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija