Sport

Dobud: Moramo ponoviti igru iz Gruža!

Dobud: Moramo ponoviti igru iz Gruža!

Hoće li Jugaši slavodobitno podići pokal prvaka Hrvatske ili će pak Primorjaši 'pokazati zube' i smanjiti prednost Juga na 1:2 u finalnoj seriji znat ćemo večeras nakon treće utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske.

Sigurno će Primorje nakon dva nokauta htjeti vratiti porušenu dobru atmosferu i elan koji ih je krasio cijelu dosadašnju sezonu i koja im je, na kraju krajeva, donijela dva vrijedna trofeja – Kup Hrvatske i Jadransku ligu. Ali, slažu se u oba tabora, nema vrijednijeg trofeja od prvenstva.

Svjesni su u Primorju ozbiljnosti situacije. Riječki portali vrve izjavama ohrabrenja i vjere u povratak iz ambisa.
– Definitivno nam iznad glave stoji tih 2:0 za Jug i postoji ogroman žal što smo izgubili prednost domaćeg terena. Međutim, stoji i da još ništa nije gotovo. A to je najvažnije od svega. Napravit ćemo sve da pobijedimo Jug, koji je u velikoj psihološkoj prednosti. Oni su rasterećeni sa 2:0, na nama je velik pritisak da se pokušamo vratiti u Dubrovnik i uzvratiti Jugu – kazao je za Novi list kapetan Primorja Samir Barač.

– Što se tiče ove utakmice, ja sam više nego optimist. Osjećam dobru 'vibru' unutar ekipe, stručnog stožera i sviju u klubu. Još uvijek postoji ogromna želja da na Kantridi ostvarimo pobjedu pa neka se serija rješava u Dubrovniku – ističe sportski direktor kluba s Kantride Zoran Roje, koji će večeras na klupi zamijeniti Ivana Asića (crveni karton u Gružu).

– Imamo veliki motiv, želimo pobjedu. Jednom su nas svladali pred našom publikom, to se više ne smije događati – kaže bek Primorja Marko Jelača, dok napadač Denes Varga ističe:
– Još smo motiviraniji nego prije, pogotovo jer gubimo 2:0. Ja sam također osobno motiviran činjenicom što u Dubrovniku nisam igrao kako sam mislio, odnosno time što nisam postigao pogodak. Naravno da vjerujem da doma možemo pobijediti Juga, te produžiti seriju utakmica u finalu.

U Jugu znaju koliko su blizu 11. titule prvaka. Ipak, igrači su s obje noge čvrsto na zemlji, što potvrđuju i riječi kapetana Nikše Dobuda.
– Nakon niza poraza od Primorja u finalnoj seriji vodimo 2:0. Moramo ponoviti igru iz prve dvije utakmice. Moramo što prije završiti prvenstvo i uzeti taj najvrijedniji trofej – ističe Dobud.

Treća utakmica finalne serije prvenstva Hrvatske u vaterpolu između Primorja EB i Jug Croatia osiguranja igra se večeras na bazenu Kantrida u 19.15 sati, uz izravni prijenos na HRT2.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist